Bkm Express'ten "Restoranda Mobil Ödeme" - Son Dakika
Güncel

Bkm Express'ten "Restoranda Mobil Ödeme"

Bankalararası Kart Merkezi'nin hayata geçirdiği dijital cüzdan BKM Express, "restoranda mobil ödeme" dönemini başlattı Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Canko: "BKM Express, hayatın her alanında ve ödemelerde yer alacak.

11.11.2014 18:20

Bankalararası Kart Merkezi'nin (BKM) hayata geçirdiği dijital cüzdan BKM Express, "restoranda mobil ödeme" dönemini başlattı.

Banka ve kredi kartları ile dijital alışveriş keyfi yaratan BKM Express, ödeme platformlarına bir yenisini daha ekledi. İki yıl gibi kısa bir sürede ilgiyle takip edilen ve örnek alınan BKM Express, bugünden itibaren artık restoranlarda da mobil ödeme imkanı sunuyor.

BKM Express'in "restoranda mobil ödeme" çalışması Türkiye'de alanında iki güçlü isimle yapılan iş birliği çerçevesinde gerçekleştirildi. Online mekan keşif ve yorum platformu Mekanist iş birliği ile hayata geçirilen çalışmada, "restoranda mobil ödeme" ilk olarak Olivia's Pizzeria ile başladı.

Konuyla ilgili tanıtım toplantısı BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko, Mekanist Üst Yöneticisi (CEO) Ali Servet Eyüboğlu, Olivia's Pizzeria Kurucusu Turgut Kağıtçı'nın katılımıyla gerçekleşti.

Canko, burada yaptığı açıklamada BKM Express'in hayatın her alanında ödemelerde yer alacağını belirtti. Türkiye'de 16 bankanın, banka ve kredi kartının tanımlanabildiği, 700 üye işyeri ve 400 binin üzerinde üye sayısına sahip olan BKM Express'in Mekanist iş birliğinde hayata geçirdiği "restoranda mobil ödeme" uygulaması için pizzaseverlerin Olivia's Pizzeria'da siparişlerini vermelerinin yeterli olduğunu anlatan Canko, şunları kaydetti:

"Pizzaseverler yemeklerini yerken Mekanist ve BKM Express ödeme için hazır bekliyor. BKM Express kullanıcıları restoranda yemeklerini yedikten sonra cep telefonlarıyla ödeme yapmak istediklerini belirtiyor. Olivia's Pizzeria için geliştirilen işyeri uygulaması sayesinde ödeme iki farklı şekilde yapılabiliyor. Kullanıcılar hesap istedikten sonra Mekanist uygulamasını açarak telefonlarını garson tarafından getirilen terminale yaklaştırıyor ve iBeacon teknolojisi sayesinde BKM Express ile çok kolay ve hızlı bir şekilde ödemesini tamamlayabiliyor. Kullanıcılar için bir diğer seçenek ise QR kod ile ödeme yapmak; terminaldeki QR kodu okutarak da BKM Express ile çok kolay ve hızlı bir şekilde ödemesini gerçekleştirebiliyor. Ödemelerin kolay ve hızlı yapılması sayesinde kullanıcıların yanı sıra restoran işletmecilerinin de hayatı kolaylaşıyor."

Canko, iki yıl önce internetten alışverişlerde hayatı kolaylaştıran BKM Express'in büyümesini sürdürdüğünu dile getirerek, "Mekanist iş birliği ile ilk olarak Olivia's Pizzeria'da başlayan restoranda mobil ödeme yöntemi kısa zamanda farklı restoranlarda da BKM Express kullanıcıları ile buluşacak" değerlendirmesini yaptı.

"Milyonlarca kullanıcıya mobil ödeme kolaylığı"

Mekanist Üst Yöneticisi Ali Servet Eyüboğlu ise altı yıldır yeme-içme-eğlence mekanlarını Mekanist'in yenilikçi ürün ve servisleriyle desteklediklerini söyledi.

Mobil ödeme alanında BKM ile gerçekleştirdikleri iş birliğinin hem Mekanist iş ortağı olan mekanlar için hem de Mekanist'i kullanan milyonlarca kullanıcı için önemli bir katma değer sağlayacağını belirten Eyüboğlu, her ay milyonlarca insanın Mekanist üzerinden mekan aradığını ve mekanlarıyla ilgili detaylı bilgi edindiklerini kaydetti. Eyüboğlu, artık mobil ödeme özelliği ile kullanıcıların Mekanist mobil uygulaması üzerinden hesaplarını ödeyebileceklerini dile getirdi.

Olivia's Pizzeria Kurucusu Turgut Kağıtçı ise BKM Express ile yapılan iş birliğine ilişkin şunları aktardı:

"Olivia's Pizzeria olarak anı yakalamanın sadece bireyler için değil, markalar için de önemli olduğunu düşünüyoruz. Yarattığımız lezzetlerin yanı sıra verdiğimiz hizmetlerle de Türkiye'nin en iyileri arasında olmak için çaba gösteriyoruz. BKM Express ve Mekanist'in mobil ödeme konusunda ülkemizde çığır açacak çalışmasına ortak olmak bize büyük enerji verdi. Genç ve teknolojiyle yakından ilgilenen bir nüfusa sahip ülkemizde bu yeniliğin çok ilgi göreceğini tahmin etmek zor değil. Olivia's olarak bu teknolojiyi ilk sunacak marka olmak, bizim için çok heyecan verici."

Bu arada, "Restoranda mobil ödeme" uygulamasının başladığı ilk mekan olan Olivia's Pizzeria'nın Levent şubesinde BKM Express ile yapılan ödemelerde yüzde 50 indirim kazanılıyor. Bir alışverişte yapılacak indirim tutarının en fazla 20 TL olarak belirlendiği kampanyadan, bir kişi en fazla 3 kez yararlanabilecek. Kampanya 11 Aralık 2014 tarihine kadar geçerli olacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bkm Express'ten 'Restoranda Mobil Ödeme' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement