Bksm'den Yeni Sezona Resul Dindar ile Merhaba - Son Dakika
Yerel

Bksm'den Yeni Sezona Resul Dindar ile Merhaba

Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi (BKSM), kültür sanat sezonunu Resul Dindar ile açtı.

07.12.2014 12:24

Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi (BKSM), kültür sanat sezonunu Resul Dindar ile açtı. Karadeniz müziğinin en güzel ezgileriyle Başakşehirlileri coşturan Dindar, Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi'ni çok beğendiğini söyledi.

Kültür sanat hayatının vazgeçilmezi olan Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi (BKSM) yeni sezona Resul Dindar ile 'merhaba' dedi. Aynı anda bin 219 kişinin etkinlikleri izleyebildiği BKSM, Resul Dindar konseriyle sezonu açtı. Açılış konserinin ev sahipliğini Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir yaptı. Başakşehirlilerin salonun tamamını doldurduğu gecede sahneye çıkan Resul Dindar, Karadeniz müziğinin en güzel ezgilerini ilçeye taşıdı.

"BKSM'DE HER ŞEY MÜKEMMEL"

Başakşehir'e Ramazan etkinlikleri için geldiğini belirten Resul Dindar, konser öncesi BKSM ile ilgili izlenimlerini de dile getirerek, "Konserin bu kadar yoğun geçeceğini ve bu kadar ilgi olacağını tahmin etmiyordum. Türkiye'nin birçok yerinde konser verdim. Pek çok şehirde kültür merkezi bile yok, olanlar ise çok eski. İstanbul'un merkezlerinde de sahne aldım, ama bu kadar güzel, ihtişamlı ve personeli çok güzel olan bir salon görmedim. Daha kapıdan içeri girdiğimde enerji vermeye başlıyor salon. Burada herşey mükemmel" dedi.

"OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ SEYİRCİ YUKARIDA, BİZ AŞAĞIDAYIZ'

Sanatın toplumun her ihtiyacını beslediğini dile getiren Dindar, şunları söyledi; "Sanatla her şeyi güzelleştirebilirsiniz. Belediyenin kültür sanat çalışmaları içerisinde halkın müziğine de yer vermesi çok önemli. Bizlere ulaşmak isteyen dinleyicilerimizle de bu etkinliklerde daha sıcak iletişim kurabiliyoruz. Çoğu konserimizde dinleyicilerimizden uzak, yukarıda kaldığımız bir sahnede şarkı söylüyoruz, ama BKSM'de tam da olması gerektiği gibi bir yerleşim düzeni var. Biz aşağıdayız, dinleyicilerimiz yukarıda. Bizleri bu seviyeye getiren seyircilerimizdir, konser sırasında onların yukarıda olması benim için çok önemli. Biz hep seyircimize aşağıdan bakmalıyız, onlar hep yukarıda olmalı. BKSM'de bunu başarmış."

BAŞAKŞEHİRLİLER, DİNDAR'A HORONLA EŞLİK ETTİ

Alkışlar eşliğinde BKSM sahnesine çıkan Resul Dindar, 'E Vay Beni' parçasıyla konsere başladı. Sanatçı, Nani, Nayino, Divane ve son albümü Dalgalan Karadeniz'den seçtiği parçalardan oluşturduğu repertuvarıyla Başakşehirlilere selendi. Sempatik tavırları ve yüksek enerjisi ile beğenilen Dindar, Nayino, Ander Sevdaluk, Koyverdin Gittin Beni gibi slov parçaların ardından Karaduman, Yağarsa Yağmur Yağar gibi hareketli parçaları ile konsere devam etti. Coşkunun biran eksik olmadığı konserde Başakşehirli dinleyiciler sanatçıya horonlarla eşlik etti.

Gece Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir, Karadeniz Müziğinin güçlü sesi Resul Dindar'a katılımı için teşekkür ederek çiçek takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bksm'den Yeni Sezona Resul Dindar ile Merhaba - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement