BM Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı - Son Dakika
Güncel

BM Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliğini yaptığı Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı adına Atatürk Orman Çiftliği ve Elmadağ'da hatıra ormanı tesis edildi.

27.10.2015 11:30

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliğini yaptığı Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı adına Atatürk Orman Çiftliği ve Elmadağ'da hatıra ormanı tesis edildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 12-23 Ekim'de Ankara'da gerçekleştirilen 12. Taraflar Konferansı'nın çölleşmeyle mücadele açısından önemli olduğu ifade edildi.

Açılışını Bakan Veysel Eroğlu'nun gerçekleştirdiği konferansta, arazi bozulumunun dengelenmesi ve iklim değişikliğiyle mücadelede daha kararlı duruş sergilenmesi açısından dünyaya verilen güçlü mesaja işaret edilen açıklamada, konferansın dönem başkanlığının 2 yıl Türkiye tarafından yürütüleceği kaydedildi.

Bakanlığın 2023'e kadar dünyadaki her insan için toplam 7 milyar fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediği vurgulanan açıklamada, bu önemli organizasyon için de hatıra ormanı oluşturulduğu belirtildi.

Tesis edilen ormanda yaklaşık 70 bin fidanın toprakla buluşturulacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Atatürk Orman Çiftliği'nde yaklaşık 10 dekar arazide tesis edilen ormanda, 80 saksılı boylu selvi ve 230 mavi selvi dikildi. Ayrıca Elmadağ'da oluşturulan hatıra ormanına da 39 bin 500 karaçam, 20 bin sedir ve 10 bin ahlatın dikilmesi hedefleniyor. Burada tesis edilen ormanda 20 bin karaçamın dikimi tamamlandı. Kalan fidanların dikim çalışması devam ediyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi 12. Taraflar Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement