BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Irak'ta - Son Dakika
Güncel

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Irak'ta

Ban: "Irak'ta refahın sağlanmasını desteklediğimizi vurguluyoruz.

24.07.2014 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Irak'ta bütün kesimleri temsil edecek ve sorunları çözecek bir hükümetin kurulmasını temenni ettiğini söyledi.

Ban, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Irak'ta refahın sağlanmasını desteklediğimizi vurguluyoruz. Seçimler, demokrasinin güçlendirilmesi için atılan bir adımdır. Herkes terörle ve mezhepçilikle mücadelede birlikte hareket etmeli" dedi.

Siyasi duruma ilişkin Maliki'yle faydalı bir görüşme yaptıklarını ifade eden Ban, "Hükümetin kurulması ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ve Bağdat arasındaki ilişkiler önemli meseleler. Irak'ta yaşananlar nedeniyle endişeliyim. Çatışmalarda çok sayıda kişinin hayatına mal oldu.Yaşamını yitiren sivillerin ve görev başında hayatını kaybeden emniyet güçlerinin ailelerine taziyelerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Etnik kökenleri nedeniyle sivillerin hedef alınmasının "insanlık suçu" olduğunu belirten Ban, "Bu zamanda bütün kesimler, diğerlerine saygı duymalı ve tüm liderler demokrasinin güçlendirilmesi, kanunlara ve insan haklarına saygı gösterilmesi konularında çaba harcamalı" ifadesini kullandı.

Maliki de konuşmasında, "BM Genel Sekreteri'ne Irak'ın maruz kaldığı terörle mücadele konusunda uluslararası alanda gösterilen çabayı yansıtan ziyareti ve desteği için teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Filistin konusuna da değindiklerini aktaran Maliki, BM'den Filistin halkının yanında yer almalarını talep etti. - Bağdat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Irak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement