Böcek Operasyonunun Şifreleri - Son Dakika
Güncel

Böcek Operasyonunun Şifreleri

Böcek Operasyonunun Şifreleri

Bugün yapılan böcek operasyonu, olayın üzerinden tam 2 yıl 6 ay geçtikten sonra başladı, 4 savcı değiştirdi.

17.06.2014 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisinde bulunan böcekle ilgili operasyon üzerinden 2 yıl 6 ay geçtikten sonra başladı.

HSYK'nın yaptığı değişiklikler sonrasında üç savcı değiştiren dosyayla ilgili, yeterli delil bulunmaması ve mevcut delillerin toplanmamış olması nedeniyle operasyon başlatılmamıştı. Ancak dördüncü savcı operasyonu başlattı.

MİT İSTEDİ TÜBİTAK RAPORU DEĞİŞTİ

TÜBİTAK bulunan böcekle ilgili inceleme yapmış ve üzerindeki slikon yapıştırıcılardan üretim zamanını tespit etmişti. Ancak yeni Bilim ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'la birlikte bu raporun yeniden yazılması istenmiş ve TÜBİTAK'ta baskılar sonucu üst düzey istifalar yaşanmıştı.

TÜBİTAK'ın yönetiminin yenilenmesinden sonra MİT, raporun yeniden yazılmasını talep etti. Savcılık aşamasındaki dosya için bu talep yetkisi savcıda olmasına rağmen MİT'in talebi doğrultusunda rapor değiştirildi ve böceğin oluşturulma zamanı daha erkene çekilerek yeniden gönderildi.

OLAYIN GELİŞİMİ

Emniyet Müdürü Serhat Demir ve Sedat Zavar yönetimindeki teknik ekip, 24 Kasım 2011'de Başbakanlık koruma Dairesi eski Başkanı Mehmet Yüksel'in bilgisi dahilinde Başbakanın Keçiören'deki çalışma ofisinde ve Söğütözü Ak Parti binasında, 25 Kasım tarihinde ise Başbakanlık resmi çalışma ofisinde böcek arama işlemi gerçekleştirmişti. Bu aramalarda herhangi bir böcek bulunamadı.

Ancak 28 Aralık 2011'de MİT aniden ve ilk kez böcek araması yapmayı talep etti ve eliyle koyulmuş gibi üçlü priz içinde dinleme cihazı buldu. Bu sırada odada MİT görevlileri dışında bulunan tek kişi Başbakan'ın danışmanlarından Mustafa Varank'tı.

RAPORDAKİ TARİH BİR AY ERKENE ÇEKİLDİ

Böcek araması sırasında kamera kaydı yapılması ve tutanak tutulması gerekirken, MİT tarafından kayıt ve tutanak tutulmadığı belirlendi. Ayrıca olay yerinde parmak izi ve DNA kalıntısı ile delil araması da yapılmadı.

Bu hayati delil ve bilgilerin MİT tarafından toplanmaması şüphe doğururken, böcek de incelenmek üzere TÜBİTAK'a gönderildi. Bu sırada savcılığa da suç duyurusunda bulunulmadı.

Erdoğan olayı bir yıl sonra katıldığı NTV yayınında gündeme getirince savcılık aşaması başladı.

Bulunduğu iddia edilen dinleme cihazları ile ilgili olarak TUBİTAK raporları cihazın üzerindeki silikonların 4-8 Aralık 2011'de donmuş olduğunu belirledi. Suç isnat edilen ekip ise tarama görevlerini 24-25 Kasım 2011'de gerçekleştirmişlerdi. Yani daha cihazlar yapılmadan önce ancak TÜBİTAK'ın yönetimi ve uzman kadrosu tamamen değiştikten sonra
MİT'in talebi üzerine rapor yenilenerek cihazın yapım tarihi öne çekilerek polisler şüpheli duruma düşürüldü. Aynı ekip Erdoğan'ın oğluyla yaptığı iddia edilen konuşmalara "heceleme yöntemiyle montaj" raporu veren ekipti.

DÖRDÜNCÜ SAVCI

Delillerin toplanmamış olması, kamera kaydı ve tutanak bulunmaması nedeniyle operasyon aşamasına 2 yıl 6 aydır gelemeyen dosya, en sonunda dördüncü savcı olarak TMK 10'uncu madde ile görevli savcı Durak Çetin'e verildi. Yenilenmiş rapor doğrultusunda gözaltılar başladı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Böcek Operasyonunun Şifreleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • HAMİDO: oyun içinde oyun bunlara innanan koyun 24 1 Yanıtla

Advertisement