Bodrum Atatürk Hatıra Ormanı'nda Bakım ve Dikim Şenliği - Son Dakika
Güncel

Bodrum Atatürk Hatıra Ormanı'nda Bakım ve Dikim Şenliği

Bodrum Atatürk Hatıra Ormanı\'nda Bakım ve Dikim Şenliği

Bodrum'da geçen yıl TEMA gönüllüleri tarafından oluşturulan Atatürk Hatıra Ormanı'nda bakım ve fidan dikim şenliği gerçekleştirildi.

30.11.2014 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum'da geçen yıl TEMA gönüllüleri tarafından oluşturulan Atatürk Hatıra Ormanı'nda bakım ve fidan dikim şenliği gerçekleştirildi. Dört dönümlük alanda bakım yapıldı, yeni fidanlar toprakla buluştu.

TEMA Bodrum ve Turgutreis Gönüllüleri tarafından geçen yıl Turgutreis Mahallesi'ndeki dört dönüm hazine arazisi üzerinde oluşturulan Atatürk Hatıra Ormanı'nda bugün bakım ve fidan dikim çalışması yapıldı. Bodrum ve Turgutreis TEMA Gönüllüleri ile öğrenci ve öğretmenlerin de destek verdiği etkinliğe 3 yaşından 73 yaşına kadar yaklaşık 400 kişi katıldı. Çocuklar ellerinde 'Doğayı Öldürmeyin ben de Yaşayacağım', 'Turgutreis Çöl Olmasın', 'Ya Ağaçlar Olmasaydı' ve 'Senin de Bir Dikili Ağacı Olsun' yazılı pankartlar taşıdı.

Etkinliğe katılan emekli öğretmen 73 yaşındaki Yaşar Coşkun, "Bugün Ulu Önder Atatürk, kaybettiğim eşim ve torunlarımın anısına 10 zeytin fidanı diktim. Çok mutluyum. Bir yandan ülkemin her köşesinde asırlık ağaçlara kıyılırken, bir yanda minicik çocukların elleri ile fidanları toprakla buluşturmaları mutluluk verici bir olay" dedi.

'ÖNCE DİKİLEN FİDANLARIN ÇOĞU TUTTU'

Hatıra Ormanı'na 250 fıstık çamı fidanı dikildiğini ve büyük bölümünün tuttuğunu belirten Bodrum TEMA Sözcüsü Haluk Ortaç da şunları söyledi:

"Bugün hem bir yıl önce diktiğimiz fidanların bakımını ve alanın temizliğini yaptık. Hem de zeytin, zakkum, çam, sardunca, akasya fidanlarını toprakla buluşturduk. Ülkemizde her yıl 1 milimetre, 10 yılda bir 10 santimetre toprağımız erozyonla yok olurken, bu yok olan toprakları yeniden kazanmamız için tam bin yıl geçtiğini unutmamamız gerekiyor. Oluşturulan bu ormanlar gelecekte ülkemizin kurtarıcısı rolünü oynayacak."

Yaklaşık 4 saat süren etkinliğe katılanlar, bin fidanı toprakla buluşturdu.

ĞI - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Atatürk Hatıra Ormanı'nda Bakım ve Dikim Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement