Bodrum'da Çöplük Alandaki Yangın 10 Gündür Söndürülemedi - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Çöplük Alandaki Yangın 10 Gündür Söndürülemedi

Bodrum\'da Çöplük Alandaki Yangın 10 Gündür Söndürülemedi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde çöplük alanında 10 gün önce başlayan yangın söndürülemedi.

11.08.2016 10:23  Güncelleme: 12:25

Bordum'daki çöplük alanında 10 gün önce başlayan yangın söndürülemedi. Kente katı atık merkezi yapılması isteklerini hatırlatan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, projeyi engellemek siteyenlere tepki gösterdi.

YANGIN SÖNDÜRÜLEMİYOR

Yokuşbaşı Mahallesi'nde bulunan 11 mahallenin atıklarının toplandığı Pedasa Dağı eteğindeki çöplük alanda 10 gün önce başlayan yangın halen söndürülemedi. Turizmciler, esnaf ve yörede oturanlar yangının söndürülememesini eleştirdi.

 <a class='keyword-sd' href='/bodrum/' title='Bodrum'>Bodrum</a>'da Çöplük Alandaki Yangın 10 Gündür Söndürülemedi

"TURİSTLER DURUMDAN TEDİRGİN"

Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi turizmci Orhan Kavala, rüzgarın sık yön değiştirmesiyle günlerce duman altında kalan ve üzerine kül yağan kentte, yerli ve yabancı turistlerin tedirgin olduğunu söyledi.

Bodrum'da Çöplük Alandaki Yangın 10 Gündür Söndürülemedi

"ORMANLARIMIZI DA TEHDİT EDİYOR"

Özellikle solunum rahatsızlığı bulunan kişileri bölgeden yükselen dumanların olumsuz etkilediğini söyleyen Kavala, şöyle dedi:

"Bu yangın sadece insan sağlığını değil, Bodrum yarımadasının oksijen deposu olan asırlık çam ağaçlarının bulunduğu ormanlarımızı da tehdit ediyor. Yeni yapılacak katı atık merkezi projesine karşı çıkanların artık bu gerçeği görmeleri gerekir. Yeni yapılacak yerde veya tesiste, bir eksiklik varsa giderilmesine ve bu projenin bir an önce hayata geçmesine yardımcı olsunlar."

"BU MANZARA KENTE YAKIŞMIYOR"

Başkan Kocadon ise çöplüğün yaz aylarında en az 10 kez yangın çıktığını ve günlerce kente kabus yaşattığını belirterek, "Bodrum'un hemen girişinde olan bu çöplük artık kentimizin utancı haline geldi. İlçemize gelen yerli ve yabancı turistler denizden güzelliklerimizden önce bu çöplüğü ve dumanlarını görerek kente giriyorlar. Bu manzara inanın kente yakışmıyor.

Bodrum'da Çöplük Alandaki Yangın 10 Gündür Söndürülemedi

"BÜYÜKŞEHİR İLE CİDDİ YOL ALDIK"

Vahşi depolamanın sebep olduğu yangını yine hep beraber yaşıyoruz. Yıllardır düzenli katı atık tesisi için uğraşıyoruz. Büyükşehir ile beraber ciddi yol aldık. Katı atık projesi ile ilgili kafasında soru işareti olanlar bu yangınların çevreye ve ormana vermiş olduğu zararı görsünler. Umuyorum en kısa sürede düzenli katı atık depolama sistemine geçer ve bu tur tehlikeli durumlar ile bir daha karşı karşıya kalmayız.

"PROJEYİ ENGELLEMEK İSTEYENLER VAR"

Ayrıca 40 yıldır bu çöplük var. Yıllardır katı atık merkezi için mücadele ediyoruz. Büyükşehir belediyesi ile bu konuda ciddi yol kat ettik. Buna rağmen hala anlamsız biçimde bu projeyi engellemek isteyenler var. Projeyi engellemek isteyenler, bugüne kadar niye alternatif proje ile gelmediler" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Çöplük Alandaki Yangın 10 Gündür Söndürülemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement