Bodrum Esnafıyla Bitez Sahilindeki Düzenleme Konuşuldu - Son Dakika
Güncel

Bodrum Esnafıyla Bitez Sahilindeki Düzenleme Konuşuldu

Bodrum Esnafıyla Bitez Sahilindeki Düzenleme Konuşuldu

Bodrum esnafıyla Bitez sahilindeki düzenleme konuşuldu BODRUM Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, Bitez Mahallesi sahilinde yapılacak düzenleme konusunda esnafla bir araya geldi.

13.03.2015 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bodrum esnafıyla Bitez sahilindeki düzenleme konuşuldu

BODRUM Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, Bitez Mahallesi sahilinde yapılacak düzenleme konusunda esnafla bir araya geldi.

Bir süre önce kırmızı renkle yapılan işaretlemelerin merak konusu olduğu, Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Bitez Mahallesi sahilinde, belediyenin bölgede sahil düzenlemesi yapacağı açıklanmıştı. Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, turizmin dört aydan sekiz aya yayılması ve ekonomiye daha fazla katkı sağlaması amacıyla yapılacak düzenleme çalışması kapsamında esnafla bir araya geldi. Teknik İşlerden Sorumlu Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu da Kocadon'a eşlik etti. Ekipler düzenleme yapılacak yerlerde inceleme yaparken, Başkan Kocadon, esnafla konuştu. Sahildeki bir işletmede yapılan toplantıda, sahil düzenlemesinin ne şekilde ve ne zaman olacağı konusunda esnaf endişelerini dile getirdi. Bazı esnaflar, işaretlemeye göre işletmelerinin büyük bir kısmının kaldırılacağını söyledi.

"PLAJLAR DENİZE GİRME YERİDİR"

Sahil düzenlemesinin gerekliliğini vurgulayıp, plajlara masa sandalye konulması karşısında ortaya çıkan tepkileri hatırlatan Kocadon, "Plajlar denize girme yeridir. Sabah saat 07.00'den akşam 20.30'a kadar elleme plajı, millet denize girsin. Daha sonra kimseyi rahatsız etmeden masa koyarsın. Sahilden de faydalan diyoruz ama sabah kahvaltısını da akşam yemeğini de sahilde veriyoruz. Denize girecek vatandaş, 'Başkanım ben yemek yiyenlerin önünde denize girmek istemiyorum' diyor. O da haklı. Biz yöneticileri kamuya yönelik çalışma yaparız, şahıslara değil. Bir kişiyi mutlu edelim de öbür tarafı mutsuz edelim düşüncemiz olmaz. Hepimiz kazanacağız. Bu yerler kamuya terk edilmiş alanlar, kamu faydalansın diye terk ediliyor. Sonra bir bakıyoruz bunu birleri kullanmaya başlıyor. Terk eden adamın günahı ne" diye konuştu.

"YIKILACAKSA YIKILACAK ARKADAŞLAR"

Düzenlemede esas alınan planın; büyükşehir yasasıyla birlikte kapanan Bitez Belde Belediyesi'ne ait olduğu ve bakanlık tarafından onaylandığı belirtildi. Sahildeki işaretlemelerin kıyı kenar çizgisi, mülkiyet sınırlarına göre yapıldığının altını çizen Başkan Kocadon, "İşaretlenen yerler bu plana göre. Sizlerle oturup pergole ya da tente yapılacağını ayrıca konuşacağız. Derdimiz buradaki esnaf arkadaşlarımıza daha güzel bir işletme nasıl kazandırırız, ekonomiye daha fazla katkıyı nasıl sağlarız. Bitez'de turizmi dört aydan sekiz aya nasıl tekrar çıkarırız. Derme çatma, işletmenin biri önde biri arkada olmuyor. Yıkılacaksa yıkılacak arkadaşlar. Düzenlemenin en güzel örneğini Marina Mevkii'inde yaptık. Esnaf kendi yıktı. Sonrada en güzelini yapmaya çalıştık. Herkese aynı standartları uygulayacağız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Esnafıyla Bitez Sahilindeki Düzenleme Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement