Bodrum Kaptanın Dikkati Olta Yutan Caretta Caretta'yı Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Bodrum Kaptanın Dikkati Olta Yutan Caretta Caretta'yı Kurtardı

Bodrum Kaptanın Dikkati Olta Yutan Caretta Caretta\'yı Kurtardı

Kaptanın dikkati olta yutan caretta caretta'yı kurtardıMuğla'nın Bodrum ilçesinde, olta yutan caretta caretta türü deniz kaplumbağası, ölmek üzereyken bir kaptanın dikkati ve duyarlılığı sayesinde bulunup, kurtarıldı.

24.08.2016 02:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaptanın dikkati olta yutan caretta caretta'yı kurtardı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, olta yutan caretta caretta türü deniz kaplumbağası, ölmek üzereyken bir kaptanın dikkati ve duyarlılığı sayesinde bulunup, kurtarıldı.

Geçen 20 Ağustos'ta, kaptan İlkut Dümeke, teknesiyle Ortakent-Yahşi mahallesi açıklarında gezerken, yuttuğu olta iğnesinden kurtulmaya çalışan caretta caretta olduğunu farketti. Dümeke, kıyıdan yarım mil açıktaki deniz kaplumbağasını, arkadaşlarının da yardımıyla teknesine aldı. 80 kilogram ağırlığındaki deniz kaplumbağasını canlı kalması için üzerine sürekli su dökerek kıyıya kadar getiren Dümeke, önce bir veterinere götürdü. Ardından da durumu Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'ndeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne (DEKAMER) bildirdi. DEKAMER yetkilileri, caretta carettayı gerekli tedavilerinin yapılması için teslim aldı.

Caretta carettanın ağzında büyükçe bir olta iğnesi olduğunu belirten Dümeke, "Bilinçsizce avlanmanın sonucu bu. İnsanlar tarafından denizlere atılan çöpler ve balıkçı oltaları zaten kısıtlı olan yaşam alanlarını iyice daraltıyor. Görmeseydik, bu deniz kaplumbağası belki de ölecekti. Caretta carettanın DEKAMER'de damağını delen oltanın ameliyatla çıkarıldığını öğrendim. Yaklaşık bir ay sonra sağlığına kavuşmasının ardından yine doğal yaşamına bırakılacakmış" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Kaptanın Dikkati Olta Yutan Caretta Caretta'yı Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement