Boğa Güreşleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika
Güncel

Boğa Güreşleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Boğa Güreşleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Artvin'in Borçka ilçesi Akpınar köyünde bu yıl 4.sü düzenlenen boğa güreşlerine, civar ilçe ve köylerden gelen 50 boğa katılımıyla gerçekleşti.

22.04.2014 11:01  Güncelleme: 10:56

Artvin’in en önemli kültürel etkinliklerinden birisi olan boğa güreşleri yılın ilk startı verildi. Bahar aylarıyla birlikte yaklaşık her hafta bir ilçede yapılan boğa güreşlerinden birisi de Borçka’da yapıldı.

Boğalar bir birlerine üstünlük sağlamaya çalışan boğalar ,sahiplerinin de teşvikiyle zaman zaman güreş alanı dışına taşarak saatlerce kıran kırana mücadele ederken, park halinde olan araçlara da toslamaları sonucu maddi hasarlara yol açtı.

Akpınar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Dernek Başkanı Kazım Sert, "Boğalarımız burada derce altıktan sonra Kafkasör boğa güreşlerinde bonus kıracak, burada bir anlamda elemeler yapılıyor" dedi.

Boğa sahibleri ise, boğaların denkliği konusuna dikkat çekerek, kilo ve yaşlara dikkat edilmiyor, biz Akpınar köyü olarak kilo, ağırlık, boynuz kriterleri konusunda örnek güreş tertiplenmesi için boğa sahiplerine bilinçli olmalarını istedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Boğa Güreşleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement