Boğulma Tehlikesi Geçiren 3 Çocuğun Tedavileri Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Boğulma Tehlikesi Geçiren 3 Çocuğun Tedavileri Sürüyor

Boğulma Tehlikesi Geçiren 3 Çocuğun Tedavileri Sürüyor

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, denizde boğulma tehlikesi geçiren ikisi kardeş, 3 çocuğun kaldırıldıkları hastanelerde tedavileri devam ediyor Çocuklardan Barış'ın babası Andaç: "Lego oyuncaklar denizdeki dalgadan dolayı uzaklaşmaya başlayınca Arda da peşinden gitmiş"

04.07.2014 15:04

Fatsa ilçesinde, denizde boğulma tehlikesi geçiren ikisi kardeş, 3 çocuğun kaldırıldıkları hastanelerde tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

Dün Dolunay Mahallesi sahilinde anneleriyle gittikleri denizde boğulma tehlikesi geçiren Arda (6) ve Medine Andaç (8) ile kuzenleri Barış Andaç'ın (7) sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Arda ve Barış sevk edildikleri Fatsa'daki özel bir hastanede, 8 yaşındaki Medine ise Samsun'da özel bir hastanede tedavi sürdürülüyor.

Barış'ın babası Necati Andaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da yaşadığını ve tatil için kardeşinin yanına geldiğini belirterek, "10 günlük bir tatil için geldim ve çocuklarım için ufak bir değişiklik olsun istemiştim. Fatsa'ya geleli 9 gün oldu ve bir iki güne sonra dönecektim" dedi.

Çocukların denize gitmek istediğini, eşinin de çocukları evlerine yakın olan sahile götürdüğünü belirten Andaç, şöyle devam etti:

"Sahilden fazla uzaklaşmadan oynuyorlardı, Arda, denize legolarla girmiş. Legolar dalgadan dolayı uzaklaşmaya başlayınca Arda da peşinden gitmiş. Eşim bağırarak, 'Arda gitme derin oralar boğulursun' demiş. Tabi eşim de yüzme bilmediği için denize girememiş. Bu sefer Barış Arda'nın peşinden 'Arda gitme boğulursun' diye bağırdıktan sonra onu yakalamaya gidiyor. Barış'ın ardından Medine de açığa doğru gidiyor. Dalga o sırada nasıl vuruyorsa birini kayalıklara doğru, diğerlerini de açığa çekiyor. Eşim de panikliyor ve çevreden gelen vatandaşlar Arda'yı dalgakıranların dibinden diğerlerini de kıyıdan çıkarıyorlar."

Arda ve Medine'nin ablalarının bir süre önce trafik kazasında yaşamını yitirdiğini anlatan Andaç,  "Kardeşim bir süre önce Ankara- Yozgat yolunda trafik kazası yaptı ve orada bir yeğenimi kaybetmiştik. Annesiyle babası Arda ya da Medine'yi kaybederse bu acıya dayanamaz. Ben buralara bir daha adım atmayacağım, Fatsa bize hiç uğurlu gelmedi" diye konuştu.

Kurtarma ve sağlık ekiplerinin olaya zamanında müdahale etmediklerini iddia eden baba Andaç, şikayette bulunacağını ve konunun takipçisi olacağını dile getirdi.

"Çocukların yaşam savaşları devam ediyor"

Arda ve Barış Andaç'ın tedavi gördüğü hastanede görevli Uzman Dr. İnan Kılıç da acil serviste yapılan ilk müdahalenin ardından Arda'yı yoğun bakım servisinde yaşam destek ünitesine bağladıklarını ifade etti.

Önce Fatsa Devlet Hastanesine ardından kendilerine getirilen Barış Andaç'ın da yaşam destek ünitesine bağlandığını anlatan Kılıç, "Her iki çocuk yaşam destek ünitesinde kritik seviyede hayati tehlikeye sahip. Arda'nın durumu Barış'a nispeten biraz daha iyi. Barış biraz daha fazla oksijensiz kalmış gibi görünüyor. Çocukların yaşam savaşları devam ediyor" diye konuştu.

Dün, Dolunay Mahallesi sahiline giden Arda ve Medine Andaç kardeşler ile kuzenleri Barış Andaç, denize girdikten bir süre sonra akıntıya kapılarak suda kaybolmuş, vatandaşlar tarafından kurtarılan çocuklar, 112 Acil Servis ekiplerince yapılan müdahalenin ardından hastaneye kaldırılmıştı. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Boğulma Tehlikesi Geçiren 3 Çocuğun Tedavileri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement