Bolu'da Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Bolu'da Orman Yangını

Bolu\'da Orman Yangını

Bolu'da orman yangını Bolu'nun Seben İlçesi'nde çıkan orman yangının da yaklaşık 10 hektarlık alan kül olurken, yangını söndürmek için çalışmalar devam ediyor.

11.09.2015 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da orman yangını

Bolu'nun Seben İlçesi'nde çıkan orman yangının da yaklaşık 10 hektarlık alan kül olurken, yangını söndürmek için çalışmalar devam ediyor.

Yangın, saat 15.30 sıralarında Seben'in Pipaklar mevkiinde meydana geldi. Kuruyan otların tutuşması sonucu ilk olarak çalılık alanlar yandı. Yangın rüzgarın da etkisiyle hızla yayılarak ormana sıçradı. Köylüler orman yangın ihbar hattını arayarak yangını bildirirken, küreklerle ve tarlalarını sulamak için kullandıkları tankerlerle yangına müdahale ettiler. Bolu Orman Bölge Müdürlüğü'nden çok sayıda ekip söndürme çalışmalarına katıldı. Yangının Çatak yaylasının bulunduğu alana da sıçramasının ardından Orman Genel Müdürlüğü'nden yangın söndürme helikopteri istenildi. Aladağ'da bulunan izcilik kampından gelenler de söndürme çalışmalarına katıldılar. İzci kıyafetli kişiler ellerinde kazma, kürek ve tırmıklarla yangın mücadelesine katıldılar.

Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ ile Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Yangında ilk belirlemelere göre yaklaşık 10 hektarlık alan kül oldu. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu'da Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement