Bolu Minik Zeynep İçin Seferberlik Başlatıldı - Son Dakika
Güncel

Bolu Minik Zeynep İçin Seferberlik Başlatıldı

Bolu Minik Zeynep İçin Seferberlik Başlatıldı

Minik Zeynep için seferberlik başlatıldı BOLU'da kemik iliği hastalığıyla mücadele eden 3 yaşındaki Zeynep Gülcan için sosyal medyada seferberlik başlatılarak, uygun iliğin bulunulabilmesi için kan bağışı yapılması istenildi.

12.06.2015 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Minik Zeynep için seferberlik başlatıldı

BOLU'da kemik iliği hastalığıyla mücadele eden 3 yaşındaki Zeynep Gülcan için sosyal medyada seferberlik başlatılarak, uygun iliğin bulunulabilmesi için kan bağışı yapılması istenildi.

3 yıl önce henüz 2,5 aylıkken rahatsızlanarak hastaneye götürülen Zeynep Gülcan'a kemik iliği hastalığı teşhisi konuldu. Bolu'da kümes ekipmanları kuran 30 yaşındaki Mustafa Gülcan ile eşi Nurcan Gülcan bir yıl boyunca maddi sıkıntılar içerisinde çocuklarının tedavisini yaptırdı. Çocuklarının tedaviye olumlu yanıt vermesinin ardından yüzü gülen Gülcan ailesi mutlu bir şekilde yaşarken, 2 ay önce Zeynep tekrar hastalandı.

Kan değerleri düşen ve karnında şişlikle hastaneye götürülen Zeynep'in hastalığının tekrar nüksettiği tespit edildi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hematoloji bölümünde tedavisine başlanan Zeynep'e ilik nakli yapılmasına karar verildi. Gülcan ailesi 2 aydır çocukları için uygun ilik bulmaya çalışırken, sosyal medyadan da kampanya başlatıldı. Aralarında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Medya ve Bolu BJK Derneği'nin olduğu gruplar 'Zeynepiçinkanörneğibırak' etiketiyle sosyal medya üzerinden Zeynep için vatandaşları Kızılay'a kan örneği bırakmaları için çağrıda bulundu.

Zeynep'in henüz 2,5 aylıkken hastalandığını, Ankara'da bir yıl tedavi gördüğünü belirten Mustafa Gülcan, "O dönemde iyileşmişti fakat 2 ay önce tekrar hastalandı. Hastalığı tekrar nüksetti. Tüm devlet büyüklerimden yardımcı olmalarını, vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızdan Kızılay'a gidip küçük bir tüp kan vermelerini istiyoruz. Tek istediğimiz bu. Farklı illerden kan vermek isteyenler bulundukları yerlerdeki kan merkezlerine giderek kan örneği verebilirler" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu Minik Zeynep İçin Seferberlik Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement