Bordrolarını Yaktılar - Son Dakika
Güncel

Bordrolarını Yaktılar

Bordrolarını Yaktılar

Çanakkale'de, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği üyesi öğretmenler, Troya Atı önünde toplanıp, hükümetin yüzde 3+3'lük zam oranını bordrolarını yakarak protesto etti.

15.01.2015 16:35

Çanakkale'de, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği üyesi öğretmenler, Troya Atı önünde toplanıp, hükümetin yüzde 3+3'lük zam oranını bordrolarını yakarak protesto etti. Öğretmenler, yüzde 12 ek zam beklentisinde olduklarını açıkladı.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği üyesi yaklaşık 30 öğretmen, hükümetin 2015 yılı için yaptığı yüzde 3+3 maaş zammını protesto etti. Kordon boyundaki Troya Atı önünde toplanan öğretmenler adına basın açıklaması yapan Türk Kültür Sanat-Sen İl Temsilcisi Özcan Altınışık, "Geçen yıl 4 kişilik bir aile için yapmak zorunda olduğumuz temel harcamalar tam 403 TL arttı. Kamu çalışanlarına 2014 yılı için verilen 123 TL dikkate alındığında bir memur ailesi geçtiğimiz yılı 280 TL zararla kapattı. Yaşanan bu erime, ortama olarak maaşlarda yüzde 12.56'ya denk geliyor. İşte biz bu yüzden yüzde 12 ek zam istiyoruz. Kim ne derse desin, güneş balçıkla sıvanamaz. Memurların ve emeklilerin koskoca 2 yılı resmen çalınmıştır. Kelime oyunları yaparak kamu çalışanlarını kimse kandırmaya ve aldatmaya kalkmamalıdır. 2014 yılını borç yükü ve geçim sıkıntısıyla geçinen memurlar tüm gerçeklerin farkındadır. Şimdi önümüzde çok daha zor geçecek bir 365 gün daha var. Geçtiğimiz yıl bizleri 123 liraya mahkum edenler bu yıl da yüzde 3+3'e mahkum ediyorlar. Memurları enflasyonun altında ezdiniz, biliniz ki memurlar bir darbeyi daha kaldıramaz" dedi.

Basın açıklamasının sonunda öğretmenler maaş bordrolarını yakıp yere attı. Bu sırada sokaklarda yaşayan ve alkollü olduğu öğrenilen Mestan Güney, üşüdüğünü belirtip yerde yanan bordroların başına çökerek ellerini ısıttı. Bu görüntü eylemi yapan öğretmenleri güldürdü. Bu arada yaptığı sıra dışı eylemlerle tanınan Mesut Çetin ise öğretmenlerin eylemine ayakkabı kutusuyla destek verdi. Çetin eyleme, üzerine "Asgari ücret 949 TL. Sıkıyorsa kendiniz geçiniz. Kutu yine boş", "Ferman bakanınsa, oy milletindir. sandıkta görüşürüz" ve "Herkese şapurşupur, işçiye, memura, emekliye asgari ücretliye geldi mi yarabbi şükür" yazılarını yapıştırdığı ayakkabı kutusuyla katıldı.

Kalabalık, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bordrolarını Yaktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement