Borsa Haftaya Yükselişle Başladı, Dolarda Önemli Bir Değişim Olmadı - Son Dakika
Ekonomi

Borsa Haftaya Yükselişle Başladı, Dolarda Önemli Bir Değişim Olmadı

Borsa Haftaya Yükselişle Başladı, Dolarda Önemli Bir Değişim Olmadı

Borsa İstanbul, 199 puanlık yükselişle 82.392 puandan açıldı. Dolarda ilk işlemler 2.16 seviyesinin üzerinde gerçekleşiyor.

08.09.2014 09:59  Güncelleme: 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borsa İstanbul (BIST), haftaya önceki kapanışa göre 199 puanlık yükselişle 82.392 puandan başladı.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri önceki kapanışa göre ortalama yüzde 0,22 değer kazanırken, bankacılık endeksi yüzde 0,17, holding endeksi yüzde 0,18 yükseliş kaydetti.

Geçen haftanın son işlem gününde yatay bir seyir izleyen endeks, buna karşın haftayı analistlerin direnç olarak nitelendirdikleri 82.000 puanın üzerinde tamamlamıştı. Analistler, haftalık kapanışın olumlu olmasının teknik olarak pozitif görünümü yeni haftaya taşıyabileceğini ifade ediyor.

TEKNİK GÖRÜNÜM

Bu hafta ABD'de veri gündeminin zayıf olduğunu, yurt içinde ise sanayi üretimi ve 2. çeyrek GSYH verilerinin takip edileceğini vurgulayan analistler, endeksin 82.500 seviyesinin kritik direnç olarak izlenmeye devam edileceğini, olası düşüşlerde ise 81.000 ve 80.000 seviyelerinin destek konumunda olduğunu söylüyor.

DOLAR 2,16'NIN ÜZERİNDE

İstanbul serbest piyasada dolar 2,1610, avro 2,7960 liradan haftaya başladı.

Kapalıçarşı'da 2,1580 liradan alınan dolar 2,1610 liradan satılıyor. 2,7920 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 2,7960 lira olarak belirlendi.

Önceki kapanışta doların satış fiyatı 2,1590 lira, avronun satış fiyatı ise 2,7960 lira olmuştu.

DIŞ BORSALARIN GÜNDEMİ

Küresel piyasalar, veri gündeminin zayıf olduğu yeni haftada jeopolitik risklere ilişkin gündeme odaklandı.

Küresel piyasalarda geçen hafta Ukrayna'ya ilişkin risk algısının azalması, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faizleri düşürmesi ve varlığa dayalı menkul kıymet alım programı açıklaması ile ABD'de cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerden belirgin şekilde düşük gelmesi dolara olan talebi hafifletirken, gelişen ülke varlıklarına ilgiyi artırdı.

Analistler, ABD'de geçen haftaki yoğun veri trafiğinin ardından bu hafta gündemin görece zayıf olduğunu, dolayısıyla piyasalarda iç dinamiklerinin öne çıkacağını belirtiyor.

Avrupa tarafında Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilime ilişkin haber ve açıklamaların genel olarak piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden analistler, cuma günü taraflar arasında ateşkes sağlandığına ilişkin haberleri pozitif karşılayan piyasaların, hafta sonu ateşkesin ihlal edildiği söylemleri ile tekrar buradan gelecek haber ve açıklamalara odaklandığını kaydediyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Borsa Haftaya Yükselişle Başladı, Dolarda Önemli Bir Değişim Olmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement