Boru Hattının Değişimi Su Kesintilerine Neden Oluyor - Son Dakika
Yerel

Boru Hattının Değişimi Su Kesintilerine Neden Oluyor

Boru Hattının Değişimi Su Kesintilerine Neden Oluyor

Adıyaman’ın Kahta, Sincik ve Samsat ilçelerine bağlı 76 köyün su ihtiyacını karşılayan Recep Grup İçme Suyu hattındaki yenileme nedeniyle zaman zaman sular kesiliyor.

14.09.2015 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Kahta, Sincik ve Samsat ilçelerine bağlı 76 köyün su ihtiyacını karşılayan Recep Grup İçme Suyu hattındaki yenileme nedeniyle zaman zaman sular kesiliyor.

76 köyün ve bu köylere bağlı mezraların su ihtiyacını karşılayan Recep Grup İçme Suyu hattı Sincik- Çelikhan arasındaki yol altından geçiyor. İl Özel İdare ekipleri yol altında bulunan içme suyu hattını yol kenarına alıyor. Otuz yıl önce döşenen yol hem yenileniyor hem de yol altından yol kenarına alınıyor.

Çalışmalar esnasında bu su kaynağından faydalanan köy ve mezralarda ortalama bir hafta kesiliyor. Mağdur olduklarını dile getiren vatandaşlar su ihtiyaçlarını çeşitli yerlerden karşılıyor.

Çamdere Köyünde halk köyün alt tarafından geçen dereden su ihtiyacını karşılıyor. Çamdere köyünde yaşayan Mahmut Gögüs isimli vatandaş, bu duruma tepki göstererek, içme suyu almak için 1 kilometre uzaktaki dereden su taşıdıklarını dile getirdi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, yol çalışmaları esnasında yol ortasından geçen su hattı da yol kenarına alınıyor. 30 yıl önce yapılan şebeke hem yenileniyor hem de yol kenarına alınıyor. Ara ara sular kesiliyor. Şuan su sıkıntısı yok" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Boru Hattının Değişimi Su Kesintilerine Neden Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement