Bosna Hersek Başbakanı Bevanda, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Erginay'ı Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Bosna Hersek Başbakanı Bevanda, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Erginay'ı Kabul Etti

Bosna Hersek Başbakanı Vyekoslav Bevanda, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay'ı kabul etti.

24.09.2014 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek Başbakanı Vyekoslav Bevanda, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay'ı kabul etti.

Görüşmenin ardından Bosna Hersek Bakanlar Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, Büyükelçi Erginay'ın, Türkiye'nin önceliğinin Bosna Hersek'te mayıs ayında etkili olan sel felaketi nedeniyle mağdur olan vatandaşlara yardım etmek olduğunu söylediği ifade edildi.

Büyükelçi Erginay'ın Bosna Hersek'teki başarılı Türk yatırımlarına vurgu yaptığı ve bu yatırımların aynı zamanda Bosna Hersek'in tanıtımına da katkı sağladığını ifade ettiği bildirildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun selamlarını Bosna Hersek Başbakanı Bevanda'ya ileten Büyükelçi Erginay'ın, iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinde sarf ettiği yoğun çaba için Bevanda'ya teşekkür ettiği kaydedildi.

İki dost ülke arasında iyi bir işbirliğinin bulunduğuna dikkati çeken Başbakan Bevanda'nın ise iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin siyasi ilişkiler kadar üst seviyede olmadığına dikkati çektiği ve bu alanda karşılıklı işbirliğinin arttırılabileceğine işaret ettiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Bevanda ve Erginay'ın ortak projeler üzerinde görüş alışverişinde bulundukları ve Mostar- İstanbul arasında doğrudan uçak seferlerinin düzenlenmesi konusunu ele aldıkları kaydedildi. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna Hersek Başbakanı Bevanda, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Erginay'ı Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement