Bosna Hersek'te "Türk-Boşnak Dostluğu Günü" - Son Dakika
Güncel

Bosna Hersek'te "Türk-Boşnak Dostluğu Günü"

Bosna Hersek Dostluk Köprüleri Derneği organizasyonunda Bosanski Novi kentinde ''Türk Boşnak Dostluğu Günü" etkinliği düzenlendi.

20.04.2014 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek'in kuzeybatısında bulunan Bosanski Novi kentinde, "Türk-Boşnak Dostluğu Günü" düzenlendi.

Bosna Hersek Dostluk Köprüleri Derneği organizasyonunda, Bosanski Novi kentindeki spor salonunda düzenlenen etkinliğe, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Kurmay Albay İsa Sancaklı, Bosna Hersek Türk Temsil Heyeti Başkanlığı temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik kapsamında, Bosna Hersekli folklor ekipleri, Türkiye ve Bosna Hersek yörelerine ait halk oyunları sergiledi, halk müziği şarkıları (sevdalinka) ve Türkçe şarkılar seslendirdi. Bosanski Novi'de yaşayan çocuklara ise içinde kıyafet, oyuncak, çanta ve okul malzemeleri bulunan 550 hediye paketi dağıtıldı.

Bosna Hersek Dostluk Köprüleri Derneği Başkanı Yasmin İmamoviç, Türkiye ve Bosna Hersek arasında dostluk köprüleri oluşturmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, bu kapsamda iki ülkede yaşayan halkın birbirini daha iyi tanıması için kültürel ve sosyal etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Bu arada, etkinlikte ayrıca Hüseyin Besli ve Ömer Özbay'ın kaleme aldığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi yolcuğunu anlatan "Bir Liderin Doğuşu:  Recep Tayyip Erdoğan" kitabının Boşnakça basımının tanıtımı da yapıldı. Etkinliğe katılanların kitaba yoğun ilgi gösterdikleri görüldü. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna Hersek'te 'Türk-Boşnak Dostluğu Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement