Bosnalı Kardeş Şehirden Çubuk'a Tebrik Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Bosnalı Kardeş Şehirden Çubuk'a Tebrik Ziyareti

Ankara’nın Çubuk ilçesinin kardeş şehri Bosna Hersek’in Maglaj'dan gelen heyet, Belediye Başkanı Tuncay Acehan’ı ziyaret etti.

19.04.2014 14:02

Ankara'nın Çubuk ilçesinin kardeş şehri Bosna Hersek'in Maglaj'dan gelen heyet, Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ı ziyaret etti.

Maglaj Belediye Başkanı Mehmed Mustabasic, Merhamet Derneği Başkanı Atıf Spahıc ve beraberindeki heyet, Başkan Acehan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette, kardeş iki belediyenin ortaklaşa yürüttüğü projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Başkan Acehan'a görevinde başarılar dileyen Bosnalı Mustabasic, "İkinci evimiz olan Çubuk'ta bulunmaktan çok mutluyuz. İki kardeş şehir olarak çok güzel bir birliktelik yakaladık. İnşallah sizin de destek ve katkılarınızla bu kardeş şehir ilişkimiz daha da çok geliştirilecektir. Maglaj'da bulunan tarihi Kurşunlu Camii'nin restorasyon çalışması TİKA tarafından yapıldı ve mayıs ayında inşallah Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Beyin de katılımı ile ibadete açılacak. Biz bu mutlu günümüzde siz kardeşlerimizi de aramızda görmek istiyoruz. Katılırsanız çok seviniriz" ifadesini kullandı.

Mustabasic, Çubuklu hayırsever iş adamları tarafından toplanan yardımlarla da Recep Yazıcıoğlu Camisi'nin etrafına Çubuk Dostluk ve Hatıra Parkı yaptırmak istediklerini aktardı.

Başkan Acehan da ziyaretten son derece mutlu olduğunu belirterek, "Hayırseverler tarafından toplanan parayı Maglaj'da bir eser yapılmak için verilmişti. Bu nedenle park yapılmasında bizce bir sakınca yoktur. Biz bu konuda iş adamlarımıza gerekli bilgilendirmeyi yapacağız. Kardeşlik ilişkilerimiz inşallah güçlenerek devam edecek. Önümüzdeki dönemde de değişik alanlarda yapacağımız çalışmalarla kardeşlik ilişkilerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Ziyaret sonrası Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş ve yönetim kurulu üyeleri, Bosnalı heyetin onuruna yemek verdi.

Yemekte konuşan Taş, Maglajlı kardeşlerini kendilerinin uzaktaki akrabaları olarak gördüklerini, iyi ve kötü günlerinde birbirlerinden etkilendiklerini söyledi. Kalplerinin yarısının her zaman Maglaj'da olduğunu anlatan Taş, "Bizi sizinle sadece soframızı değil, sevgimizi paylaşıyoruz" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bosnalı Kardeş Şehirden Çubuk'a Tebrik Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement