Botan Çayı'nda Suya Kapılan Kişilerin Cesedi Bulundu - Son Dakika
Güncel

Botan Çayı'nda Suya Kapılan Kişilerin Cesedi Bulundu

Siirt'teki baraj kapaklarının açılması sonucu Botan Çayı'nın aniden yükselmesi nedeniyle suya kapılan 5 kişinin cesedine ulaşıldı.

25.08.2014 05:36  Güncelleme: 10:03

Siirt'te, Alkumru Baraj Gölü'nün kapaklarının açılması sonucu Botan Vadisi'nde suya kapılan piknikçilerden 5'inin cesedi bulundu. Ekipler bölgede başka kayıp olup olmadığı araştırıyor.

Siirt'in Tillo ilçesine 5 kilometre mesafede bulunan Meydandere köyü mevkisinde piknik yaparken Alkumru baraj kapaklarının açılması sonucu Botan Çayı'nın sularına kapılan kişilerin bulunması için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri, Siirt Belediyesi ve jandarma ekiplerince başlatılan arama kurtarma çalışmalarında Ahmet Dante, Fikret Dante, Osman Parlakdüşer, Seval Parlakdüşer ve Betül Parlakdüşer'in cesetlerine ulaşıldı.

Cesetler, otopsi yapılmak üzere Siirt Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri, Siirt Belediyesi ve jandarma ekiplerince başlatılan arama kurtarma çalışmalarında daha önce de Senanur Parlaküşer'in cesedine de ulaşılmıştı.

LİMAK'TAN AÇIKLAMA: BARAJ KAPAKLARIN AÇMADIK

Limak Şirketler Grubu'ndan yapılan açıklamada ise, Botan Çayı'ndaki su yükselmesine ilişkin, "Grubumuza ait Alkumru ve Kirazlık hidroelektrik santrallerinin olağan çalışma prosedürü içerisinde üretime geçilmiş olup herhangi bir taşkın, baraj kapağı arızası ya da kapakların açılması söz konusu değildir" ifadesi kullanıldı.

Botan Çayı\'nda Suya Kapılan Kişilerin Cesedi Bulundu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Botan Çayı'nda Suya Kapılan Kişilerin Cesedi Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • DENİZ: Her yıl Siirt alkumru barajında bir çok kişi ölüyor . . . Geçen yıl o suda ailem den 3 kişiyi kaybettim. nereye kadar böyle can vermeye devam edecez. . yeter artık. . . . . . . . . . . . . . . . 13 3 Yanıtla
  • baatdinn: Türkiyenin hiç bir yerinde canın kıymeti yokAllah'a emanet yaşıyoruz 7 0 Yanıtla
  • yunus istanbul: *soma da 500-600 ölüyü nasıl 300 lere düşürdülerse(ki inşallah öyle ölü çok olmaz)ama bunuda gizlerler. . . sonrasında şirket sahibiyle anlaşırlar. . her neyse. . bana nasrettin hocanın menkıbesini hatırlattı bu olay. . . inşallah daha vahim bi tablo olmaz. . yani HIRSIZIN HİÇ Mİ SUÇU YOK. . . *düşünün ki siirt gibi bir yer gidecek yerler sayılı. pazar günü ve hava çok sıcak. . mutlaka oralara gidilip piknik yapılır. . bunu o kapakları açan adam tahmin edememiş mi???? hal böyleyken DEVLETİN HİÇ Mİ SUÇU YOK. ?milletin hakkı yok tabi dimi bir insanın canından daha mı değerli baraj?*vali yardımıcısı beyenfedi hem MIŞ MIŞ MIŞ lı cumleler kuruyor. neden koskoca valilik devlet boylemi bilgi veriyor. yazık günah*son olarak size bir soru burda suçlu kim suçsuz kimA) devlet suçsuz halk suçluB) A ŞIKKIC) B ŞIKKID) C ŞIKKI NASIL OLSA BİRİLERİ SIRTLARINI BİR YERE DAYAMIŞ. BUDA KAPANIR GİDER. . . KİMSE SUÇLUYU BULAMAZ. . . . BU KADAR 3 1 Yanıtla

Advertisement