Boyabat'ta Turizm Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Boyabat'ta Turizm Çalışmaları

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, ilçenin tanıtımına yönelik çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

17.03.2016 13:50

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, ilçenin tanıtımına yönelik çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Çakıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ITB Berlin 2016 Turizm Fuarı'na katılarak Boyabat'ın tarihi ve kültürel yapısını ziyaretçilere aktarmaya gayret gösterdiklerini vurguladı.

Boyabat'ın gelecek yıllarda turizm pastasından üzerine düşeni alacağına inandığını ifade eden Çakıcı, şöyle konuştu:

"Bize atalarımızın emanet ettiği tarihi evlerimiz var, bedesten türü çarşımız var, kalemiz var. Her zaman dediğim gibi başka Boyabat yok. Çünkü Safranbolu, Göynük ve Beypazarı gibi yerlerde tarihi evler var, çarşı var ama kale yok. Bizim 3 bin yıllık kalemiz var. Kalemizi, evlerimizi ve tarihi çarşımızı ilçemizi turizme kazandırırsak, bunlara sahip çıkarsak Boyabat'ta bir Safranbolu, Göynük ve Beypazarı adayı olacaktır. Gelecek yıllarda da Safranbolu, Göynük ve Beypazarı'nın da önüne geçeceği kanaatindeyim."

İlçede 300'ün üzerinde tarihi ev bulunduğuna işaret eden Çakıcı, "Bu evlerin 187'si tescilli tarihi eserler. Sekizinin restorasyon çalışması bitirildi, şu an turizme kazandırılma noktasına getirdik. İki konağımızı satın alıp otel haline dönüştüreceğiz ve misafirlerimizi bu konaklarda ağırlama şekliyle turizme kazandırmış olacağız. Biz belediye olarak Boyabat'ta bir ilki yaşatıp, öncülük yapmış olacağız. Bizim bu hizmetimizi örnek alacak esnaf ve iş adamı arkadaşlarımızın da diğer konakları satın alarak turizme katkı yapacaklarına inanıyorum"dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Boyabat'ta Turizm Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement