Boyar'dan 'Şike' İddiasına Yalanlama - Son Dakika
Yerel

Boyar'dan 'Şike' İddiasına Yalanlama

Boyar\'dan \'Şike\' İddiasına Yalanlama

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde geçen hafta sonu düzenlenen halkoyunları yarışmasında ‘şike’ yaptığı öne sürülen hakem Namık Boyar, suçlamaları ret etti.

24.02.2015 17:55

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde geçen hafta sonu düzenlenen halkoyunları yarışmasında 'şike' yaptığı öne sürülen hakem Namık Boyar, suçlamaları ret etti.

Açıklamalarda bulunan Hakkari Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve halkoyunları hakemlerinden Namık Boyar, hiçbir şekilde kendisine isnat edilen 'şike' iddialarını kabul etmediğini söyledi. Şemdinli'de düzenlenen Okullar Arası Halkoyunları Yarışması'nın yıldızlar kategorisinde jüri üyesi olarak görev yaptığını belirten Boyar, yarışmanın sorunsuz bir şekilde sona erdiğini ve puanlamanın da hakkaniyet içerisinde yapıldığını ifade etti. Gençler kategorisinde jüri üyesi olarak görev yapmadığını anlatan Boyar, bu kategoride süre hakemi olarak görev yaptığının altını çizerek, "Gençler kategorisinde 1, 2 ve 3. olan ekiplerin eğitmenleri de benim yetiştirdiğim ve 17-18 sene hocalığını yaptığım arkadaşlardır. Ben halkoyunları yarışmasında 'Torpil' ya da 'adamcılık' yapabilecek düzeyde bir insan değilim. Çünkü çocuklar hepsi bizim kültürümüzü oynuyor, hepsi de aynı duyguyu taşıyorlar. O yüzden bana bir suçlama yapılıyor. Diyorlar ki, 'yarışmayı Namık hoca etkilemiş.' Kesinlikle hiçbir ekibi, hiçbir hocayı savunmamış ve torpil yapmamışım. Yarışmadaki puanlamayı tamamen kurallarına göre yaptık" dedi.

Yaşananlar nedeniyle üzgün olduğunu belirten Boyar, yıllarını halkına ve kültürüne adadığını ifade ederek, "Ben çok öğrenci yetiştirdim, elimden geldiğince bütün arkadaşlarıma yardımcı oldum. Maalesef bu yarışmada hiç bir sorun, sıkıntı yokken, yarışmadan sonra sıkıntılar olmuş ve bunun sebebini de beni göstermişlerdir. Ben bütün halkıma, bütün halkoyunları sevenlerine şunu söylemek istiyorum. Gerçekten ben hiçbir ekibe torpil yapmadım, yapamam da. Çünkü bu çocuklar bizim çocuklarımız. Ekiplerin başındaki çoğu eğitmen de benim yetiştirdiğim hocalardır. Beni suçlamaları doğru değil. Kesinlikle bu suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.

İki yıldır Hakkari'de düzenlenen yarışmalar nedeniyle çeşitli sıkıntılar yaşandığını dile getiren Boyar, yarışmalarda bir muamma olduğunu ve bunu da Hakkari halkının takdirine bıraktığını söyledi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Boyar'dan 'Şike' İddiasına Yalanlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement