Boyner'den Bahçeşehir Öğrencilerine Perakende Yönetimi Dersi - Son Dakika
Güncel

Boyner'den Bahçeşehir Öğrencilerine Perakende Yönetimi Dersi

Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri, perakendeyi Boyner Grup'tan öğrenecek.

24.02.2015 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri, perakendeyi Boyner Grup'tan öğrenecek. CUP 4204 kodlu "Perakende Yönetimi (Retail Management)" kredili dersi alan öğrenciler, perakende sektörünün inceliklerini okuldayken öğrenme imkanına sahip olacak.

Boyner Grup'tan yapılan açıklamaya göre grup, Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerine sektörün inceliklerini uygulamalı olarak olarak öğretiyor.

Perakende Yönetimi dersi bu yıl da yeni öğrencilerin katılımı ve Boyner Grup yöneticilerinin eğitmenliğiyle başlıyor. Bahçeşehir Üniversitesi ilk kez 2012 yılında Boyner Grup'la iş birliği yaparak Perakende Yönetimi dersini Co-Op programı kapsamında üniversitedeki tüm öğrencilere seçmeli ders olarak sunmuştu.

Perakende Yönetimi dersinde perakendenin dünü, bugünü ve geleceği, perakende pazarlaması, operasyon yönetimi, moda ve trendler, perakende matematiği, çok kanallı perakendecilik ve perakende sektöründe sürdürülebilirlik gibi konular işleniyor.

Co-Op projesi çerçevesinde Bahçeşehir Üniversitesi ve Boyner Grup tarafından birlikte oluşturulan programa göre her hafta farklı bir perakende yöneticisi deneyimlerini akademik bir bakış açısıyla öğrencilerle paylaşıyor.

Perakende Yönetimi dersi aynı zamanda öğrencilere mağaza ve saha ziyaretleri yapma imkanı da tanıyor ve dersi alan öğrenciler için Boyner Grup'ta staj yapma imkanı da sağlanıyor.

Geçen yıllarda işletme, ekonomi, uluslararası finans, uluslararası ticaret ve işletmecilik, Avrupa Birliği ilişkileri bölümlerinden 200'den fazla öğrencinin aldığı ders, bu yıl da ilgi görmeye ve bahar döneminin popüler dersleri arasında yer almaya devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Boyner Grup İnsan Kaynakları, Kurumsal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik'ten sorumlu Başkan Yardımcısı İdil Türkmenoğlu, bu proje ile perakende sektörüne ilgi duyan 3. ve 4. sınıf öğrencileri için yeni bir bakış açısı sunduklarını, sektörü tanımalarını ve isterlerse staj yapmalarını sağladıklarını bildirdi.

Tüm dünyada olduğu gibi artık Türkiye'de de perakende sektörünün gençlere çok iyi bir kariyer vadettiğini aktaran Türkmenoğlu, "Ayrıca satış ve müşteri deneyiminin her aşamasıyla ilgili bilgi ve tecrübe kazanmak farklı birçok sektörde başarılı olmanın da anahtarı. Değişen müşteri ihtiyaçları ve gelişen teknoloji ile perakende en yenilikçi ve hızlı sektörlerden biri haline geldi, yepyeni görevler türedi.  Sektörümüzdeki nitelikli çalışan sayısı artarken Bahçeşehir Üniversitesi ile yürüttüğümüz bu işbirliği bizim için de büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

Bahçeşehir Üniversitesi COOP Direktörü Ömer Yücel ise küresel ekonomide perakende sektörünün önemi dikkate alındığında bu alanda yetişmiş iş gücünün gerekliliğinin gittikçe arttığını dile getirdi.

Bu kapsamda öğrencilerine perakende sektörünün önemini aktarmak, bu alandaki iş fırsatlarını anlatabilmek için Türkiye'deki en büyük gıda ve elektronik dışı perakende grubu olan Boyner Grup ile bu dersi açma gereği duyduklarını anlatan Yücel, 4 yıldır CO-OP kapsamında Boyner Grup yetkilileri tarafından başarıyla yürütülen derslerle 209 öğrencilerini perakende yönetimi konusunda bilinçlendirdiklerini ve bu sektördeki istihdam olanaklarının çeşitliliğini aktardıklarını düşündüklerinin altını çizdi.

Bahçeşehir Üniversitesi'nde okuyan 3. ve 4. sınıf  öğrencileri için açılan Perakende Yönetimi dersi haftada 1 gün 3 saat olmak üzere veriliyor ve dersin bir vizesi ve bir de final projesi bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Boyner'den Bahçeşehir Öğrencilerine Perakende Yönetimi Dersi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement