Boyner Grup BM'nin Barış İçin İş Platformu'nda - Son Dakika
Güncel

Boyner Grup BM'nin Barış İçin İş Platformu'nda

Boyner Grup, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) tarafından açıklanan Barış İçin İş Dünyası "Business for Peace (B4P)" deklarasyonunu imzaladı.

28.09.2014 16:18

Boyner Grup, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) tarafından açıklanan Barış İçin İş Dünyası "Business for Peace (B4P)" deklarasyonunu imzaladı. Böylece Boyner Grup B4P platformuna Türkiye'den katılan ilk şirketler topluluğu oldu.

Boyner açıklamasına göre, iş dünyasının insan hakları, kadının insan hakları, enerji, su, iklim değişiklikleri gibi konularda sorumluluğunun olduğunun altını çizen UN Global Compact çatısı altında yer alan Birleşmiş Milletler "Barış için İş Dünyası" Platformu, iş dünyasını barışın tesisine davet ediyor ve bu konuda sorumlu iş modelleriyle çalışmayı taahhüt etmelerini istiyor.

Deklarasyonu imzalayarak platforma üye olan şirketler, iş modellerini ve iş süreçlerini savaş sonucu ortaya çıkan toplumsal sorunların çözümüne destek olacak şekilde sürdürmeyi, barışın tesisi için sorumluluk almayı taahhüt ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Boyner Grup İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı İdil Türkmenoğlu, Boyner Grup'un kalıcı dünya barışının tesisi konusunda öncü bir rol üstlenmesinden mutluluk duyduğunu belirtti.

Boyner Grup Gönüllüleri aracılığıyla etnik kimliği, siyasi görüşü, inancı kısaca kimliğinden bağımsız tüm savaş ve çatışma ortamlarının mağdurları için kurumsal sorumluluğunu yerine getirmek için çalıştıklarını belirten Türkmenoğlu, şunları kaydetti:

"On yıl önce 'insan hakları' dendiğinde bu konunun sivil toplumun, bireylerin, devletlerin sorunu olduğu ve çözümün devletlerin elinde olduğuna inanılır, iş dünyası ile ilgisi kurulmazdı. Daha sonra kadının insan hakları gündeme geldi ve yine aynı yaklaşımlar oldu. Bugün iş dünyası, insan haklarını da kadının insan haklarını da konuşuyor ve tesisi için sorumluluk alıyor. Bugün de barışın bizim sorumluluk alanımızda olmadığı yanılsamasına kapılmadan, barışa destek veren uygulamaları iş alanlarımıza entegre etmek zorundayız."

Yıllık toplantının ev sahibi Türkiye

Milletlerarası Ticaret Odası (International Chamber of Commerce, ICC) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) de stratejik ortağı olduğu Barış İçin İş Dünyası Platformu'nun üyeleri arasında Unilever'den Abraaj Grup'a, E-Prospect'ten Telefonica Kolombiya'ya kadar 100'ün üzerinde şirket bulunuyor. 2013 yılında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon tarafından kurulan ve iş dünyasına tanıtılan platformun 1. Uluslararası toplantısı bu yıl 29-30 Eylül tarihlerinde İstanbul'da İstanbul Ticaret Odası'nda gerçekleştirilecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Boyner Grup BM'nin Barış İçin İş Platformu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement