Bozüyük Belediyesi'nden Diyabetli Çocuklara Özel Kurs - Son Dakika
Yerel

Bozüyük Belediyesi'nden Diyabetli Çocuklara Özel Kurs

Bozüyük Belediyesi\'nden Diyabetli Çocuklara Özel Kurs

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde belediye tarafından diyabetli çocuklara özel yüzme terapi kursları başlatıldı.

15.07.2016 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde belediye tarafından diyabetli çocuklara özel yüzme terapi kursları başlatıldı.

Bozüyük Belediyesi yüzme havuzunda başlatılan özel kurs ile Bozüyük'te yaşayan diyabet hastası çocuklara daha hızlı ulaşarak, Bozüyük'te diyabet hastalığına farkındalık oluşturmak hedefleniyor. Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'nın desteği ile başlatılan kursta diyabetli çocuklara, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü uzman antrenörleri eşlik ederken, diyabetin hayata engel olmadığı vurgulandı. Gerekli diyet ve ilaçlar ile hayatın hiçbir alanında sosyalleşmeye engel teşkil etmeyen bu hastalıkta spor ve sağlıklı yaşam en önemli faktörlerden birisi olarak işaret ediliyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Diyabetli Çocuklar Sosyal Yardımlaşma Derneği Temsilcisi ve aynı zamanda kurulacak olan Diyabetli Çocuklar Derneği öncüsü Dilek Kaynak, "Öncelikle Bozüyük'de başlatılan bu uygulamada bizlere desteğini sunan ve belediyenin tüm imkanları ile yanımızda olan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'ya ve çalışanlarına teşekkür ediyorum, bizler burada diyabetin hayata engel olmadığını gerekli önlemler ile hayatın her alanında var olabileceklerini çocuklarımıza göstermek istiyoruz" dedi.

Bozüyük'te "Diyabet Tip1" hastası olan bütün çocuklara ulaşmak istediklerini belirten Kaynak, yüzme terapisinin ardından çocukların şekerlerini cihazlar ile ölçerek yüzmenin olumlu etkinlerini de canlı olarak çocuklara gösterdi. Diyabet hastası çocukların sosyalleşmesi ve kendilerine güvenebilmeleri için çok önemli olan yüzme terapi kurslarına, "Diyabet Tip1" hastası olan tüm çocuklar başvurabilirken, verilen tüm hizmetler tamamen ücretsiz olduğu bildirildi. Kurslara katılmak isteyen tüm diyabetli çocukların ve ailelerinin Bozüyük Belediyesi yüzme kursuna giderek, belediye personelinden bilgi alabilecekleri kaydedildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük Belediyesi'nden Diyabetli Çocuklara Özel Kurs - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement