Bozüyük'te Aile Eğitimine Katılan Anne Babalara Sertifikaları Verildi - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te Aile Eğitimine Katılan Anne Babalara Sertifikaları Verildi

Bozüyük\'te Aile Eğitimine Katılan Anne Babalara Sertifikaları Verildi

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Baba Destek Eğitimi (BADEP) ve Anne Çocuk Eğitimi kursları kapsamında eğitimini tamamlayan anne babalara düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

04.06.2016 13:49

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Baba Destek Eğitimi (BADEP) ve Anne Çocuk Eğitimi kursları kapsamında eğitimini tamamlayan anne babalara düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rıdvan Güner, eğitime katılan tüm anne babaları tebrik ederek teşekkür etti. Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başlayan program anne ve baba destek programları tanıtım filminin izlenmesiyle devam etti. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rıdvan Güner konuşmasında, "Özellikle burada toplanmamızdaki hedefimiz sadece belge almak için değil geleceğimizin teminatı çocuklarımızı daha iyi yetiştirebilmek ve onları daha iyi yetiştirebilmek içindir. Sizler anne babalar olarak fedakarlık yaptınız. Dolayısıyla çocuklarımızın yetişebileceği en çok yontulduğu, yoğrulduğu ve şekillendiği aile içinde çocuklarımızla iletişime geçerek onların yanlışlarını doğru bir şekilde düzeltmek amacıyla bu kurslara geldiniz ve eksiklerinizi tamamladınız. Bu dönemde 2 adet BADEP kursu açmış bulunuyoruz. Bu kurslara 39 kursiyerimiz müracaat etmiş olup 20 kursiyerimiz belge almaya hak kazanmıştır. 3-6 yaş aile eğitimlerinde de 2 adet kurs açılmış ve 47 kursiyerimiz müracaat etmiş. 7-11 aile eğitiminde 4 kurs açılmış ve 80 kursiyerimiz müracaat etmiştir. 12-18 yaş aile eğitiminde ise 3 kursumuz açılmış ve 68 kursiyerimiz müracaat etmiştir. Toplamda 141 adet bayan ve 20 adet erkek olmak üzere 161 kursiyerimiz eğitimlerini başarıyla tamamlayarak belge almaya hak kazanmıştır. Ben tüm ailelerimizi tebrik ediyor bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Anne Çocuk Eğitimi Vakfı saha sorumlusu Sadettin Necipoğlu ilgi ve duyarlılıklarından dolayı anne ve babalara teşekkür etti. Bugüne kadar aile eğitiminde genel olarak babaya bir sorumluluk yüklenmediğini ancak yapılan araştırmalarda babanın da yer aldığı aile eğitimlerindeki çocukların çok daha başarılı olduklarını söyledi. İlgili babaların çocuklarının okulda, iş hayatında ve evliliklerinde daha başarılı olduklarını kaydetti. Baba çocukla ne kadar yakın, sağlıklı iletişim kurarsa, çocukla anne kadar ilgilenirse o çocuğun hayatta her alanda daha başarılı olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Baba Destek Eğitimi (BADEP) ve Anne Çocuk Eğitimi kursları kapsamında eğitimini tamamlayan anne babalara sertifikaları verildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te Aile Eğitimine Katılan Anne Babalara Sertifikaları Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement