Bozüyük'te "Kutlu Doğum Özel" Programı - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te "Kutlu Doğum Özel" Programı

Bozüyük\'te "Kutlu Doğum Özel" Programı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, belediye ve İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen “Kutlu Doğum Özel” programı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

05.05.2014 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, belediye ve İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen "Kutlu Doğum Özel" programı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Cumhuriyet Meydanı'nda, mehteran gösterisi ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, belediye başkan yardımcıları, İl Genel Meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Müftüsü Burhan Çakır, burada yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası'nı dolu dolu geçirdiklerini ifade ederek, düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi verdi. Özellikle "Bozüyük Resulullah'ı Okuyor" adlı kitap okuma yarışmasının Peygamberimizin tanıtılmasında çok faydalı olduğunu anlatan Çakır, "O yüzden sevgili kardeşlerim ben inanıyorum ki bu topluma huzur nasıl gelir işte rahmet peygamberin hayatını okuyarak onun ahlakını öğrenerek onun hayatını yaşayarak bu topluma huzur gelecektir bereket gelecektir rahmet gelecektir kardeşlik gelecektir sevgi gelecektir barış gelecektir" dedi.

Ardından konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ise, 14 Nisan'dan beri Bozüyük'te Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliklerle vatandaşlara müftülük tarafından bilgilendirmeler yapıldığını hatırlattı. Bakıcı, "Tüm bunlardan Resulullah'ı tanımamız gerektiğini anlıyoruz. Baktığımız zaman her Müslümanın evinde Kur'an-ı Kerim var. Ama bizler onu sadece yüksek yerlere koyuyoruz ve daha sonra özel günlerimizde, bayramlarımızda, cenazelerimizde alıp okumaya çalışıyoruz. İşte müftülüğümüz aslında Peygamber Efendimizin tanıtılması, Allah'a olan inancımızı tam anlamıyla yaşatmamız için ve ona destek olabilmemiz için, dualarımızın kabul olması için böyle etkinlikler düzenliyor. Bizler Kur'an-ı Kerim'e ne olursa olsun sahip çıkmalıyız ve aynı zaman da inancımızla ilgili her ortamda bu duyguları paylaşmalıyız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından "Bozüyük Resulullah'ı Okuyor" yarışmasında dereceye giren öğrenci ve yetişkinlere ödülleri verildi. Program sevilen ilahi sanatçısı Abdurrahman Önül'ün konseri ile sona ererken Belediye Başkanı Fatih Bakıcı günün anısına Önül'e seramik tabak hediye etti. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te 'Kutlu Doğum Özel' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement