Bozüyük'te Öğretmenlere Yönelik Eğitim Semineri - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te Öğretmenlere Yönelik Eğitim Semineri

Bozüyük\'te Öğretmenlere Yönelik Eğitim Semineri

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, öğretmenlere akademik başarının yanında öğrencileri hayata hazırlama gibi bir sorumluluklarının olduğunu belirterek, eğitimde başarılı olabilmenin ekip ruhu ile gerçekleştirilebileceğini söyledi.

18.06.2015 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, öğretmenlere akademik başarının yanında öğrencileri hayata hazırlama gibi bir sorumluluklarının olduğunu belirterek, eğitimde başarılı olabilmenin ekip ruhu ile gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Bozüyük ilçesinde öğretmenlere yönelik eğitim seminerinde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, ekip ruhu ile hareket etmenin önemine değindi. Altınkaynak, "Hep birlikte hareket ederek aynı yöne bakarsak her şeyi başarabiliriz. Okullarımızın en büyük özelliği sizler sayesinde öğrencilerimizi hayata hazırlayacak olmasıdır. Başarı deyince her şey akademik başarıdan ibaret değildir. Öğrencilerimizi hayata geleceğe hazırlamalıyız. Sadece akademik başarı yetmiyor. Sistemin içinde ki bireyler bizim ürünümüz. Bu öğrenciler sizin gerçeğiniz, bu gerçeklerle yüzleşin. Başka bir mesleğin öğretmenlik kadar sorumluluğu yoktur. Bizler bu işi profesyonel olarak yapan insanlarız. Bizim sorumluluğumuz bütün toplumu kapsamaktadır. Eğitimi profesyonel olarak ben yaparım diyen bireyleriz. Devlet de bunun için bize maaş veriyor. Türk milletinin temel amaçları arasında vatanına milletine çevresine saygılı ve sorumlu bireyler yetiştirmek yer alıyor. Öğrencilerimize her gün bir davranış kazandırsak her yılda 180 iş günü var, 12 yıl ile çarpın. Arkadaşlar okullardan geçerken beni tanımayan ve arkadaşları ile sigara içen öğrencilere müdahale etmeye korkuyorum. Maalesef bu ülkemizin bir gerçeği. Bana veliler telefon ediyorlar öğrenciler toplanıp şurada sigara içiyorlar diyorlar. Arkadaşlar lütfen madem devletimiz 12 yıl eğitim zorunluluğu diye bir karar aldı. Biz de öğrencilerimizde davranış değişikliği yapabilecek şeyler yapalım. Örnek olmaya çalışalım. Hayatı değiştiren öğretmen olmalıyız. Hep birlikte bu ülkenin geleceğini inşa edeceğiz. Mesleğimize bu gözle bakalım ve fark oluşturalım. Farkındalık oluşturan öğretmenler olalım" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te Öğretmenlere Yönelik Eğitim Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement