Bozüyük Tso Başkanı Levent, Karekodlu Çek İçin Çağrı Yaptı - Son Dakika
Yerel

Bozüyük Tso Başkanı Levent, Karekodlu Çek İçin Çağrı Yaptı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından iş dünyasının temsilcileri ile paylaşılması istenilen karekodlu çek uygulaması hakkında açıklamada bulundu.

16.11.2015 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından iş dünyasının temsilcileri ile paylaşılması istenilen karekodlu çek uygulaması hakkında açıklamada bulundu.

Bozüyük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent, çek uygulamasının ekonomi için olmazsa olmaz enstrümanlardan birisi olduğuna dikkat çekerek, bu ödeme aracının daha etkin ve güvenli kullanımı adına tüm iş dünyasına karekodlu çekle alakalı çağrıda bulundu. Levent, "Karekodlu çek uygulaması hakkında TOBB Başkanımızın imzası ile iletilen açıklamaları aynı şekli ile başta oda meclis ve meslek komite üyelerimiz, kadın ve genç girişimcilerimiz olmak üzere tüm üyelerimiz ile aşağıda paylaşmak istiyorum. Dünyada ilk olan bir uygulama. Çek sahibinin ödeme geçmişi, bir anlamda mali güvenilirliği izlenebilecek. Karşılıksız çek takipleri olumsuz sonuçları önceden önlenebilecek ve karekodlu çek ticari hayatta güven ve itibarı, kaydı paranın kullanımını kolaylaştıracak. Ticari hayatı kolaylaştırmaya yönelik karekodlu çek uygulaması için siz değerli üyelerimizi çalıştığınız bankalarınız ile görüşmeye ve bankalarınızdan karekodlu çek talep etmeye davet ediyoruz. Karekodlu çek uygulaması ile keşidecinin geçmiş çek ödeme alışkanlığı tek tıkla görülebilecek. Çeki elinde bulunduran kişi, çek yaprakları üzerinde yer alan kare kodu, akıllı telefonuna indireceği Findeks uygulaması ile okutarak sorgulama yaptırabilecek. Bu sistem sayesinde çek üzerindeki bilgilerde herhangi bir silinti, kazıntı, tahrifat veya bir başka kimyasal sahtecilik tespit edilebilecek ve ticari hayat tüm taraflar için daha güvenli hale gelecek. Kısaca üyelerimize 'karekodlu çek; çekinmeden çek-kes-tahsil et' diyoruz" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük Tso Başkanı Levent, Karekodlu Çek İçin Çağrı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement