Bozüyük'ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümü

Bozüyük\'ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümü

Bozüyük'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

04.09.2014 16:40

Bozüyük'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinliğe, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Bilecik Üniversitesi Bozüyük Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Yurdakul, siyasi parti ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Bakıcı yaptığı konuşmada, bugünün birlik ve beraberlik konusunda tarihin yüklediği sorumluluğu hatırlama günü olduğunu ifade ederek, "Çünkü tarih, bir milletin hafızasıdır. Huzur ve barış içinde yaşarken, bugünlere nasıl geldiğimizi, kimlerin, hangi fedakarlıklarla bize bu vatanı nasıl armağan ettiğini hiç aklımızdan çıkarmamalıyız" dedi.

Kurtuluş Savaşı'nın her aşamasının, bir varoluş mücadelesine sahne olduğunu, Türk milletinin, bağımsızlığı ve vatanı söz konusu olduğunda neleri başarabileceğini gözler önüne serdiğini belirten Bakıcı, şöyle konuştu:

"Büyük Atatürk'ün önderliğinde, üstün bir gayret ve yüksek bir şuurla yürütülen bu var olma savaşı milletimizin kararlılığının ve sahip olduğu değerlerin seçkin bir örneği olarak dünya tarihindeki yerini almıştır. Sayı, silah, mühimmat ve teknik yönden kat kat üstün olan düşman kuvvetleri karşısında yegane silahı iman olan ecdadımız 1921'de alev alev yanan Bozüyük'ü düşmana çiğnetmemiştir. O şanlı kahramanlar büyük fedakarlıklarla 4 Eylül 1922'de düşmanı içimizden söküp atmış, Bozüyük'ü düşman işgalinden kurtararak bizlere miras bırakmıştır. Bu gün bize düşen yaşadığımız tarihi süreçlerden ders alarak memleketimizi, Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği yüksek medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak, güzel ilçemizin ve ülkemizin daha da gelişip güzelleşmesi, hayat şartlarının uygun duruma getirilmesi için daha çok çalışmaktır."

Tören, şiirlerin okunması ve Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin gösterisiyle sona erdi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bozüyük'ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement