Bozyazı'da Alt Yapı Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Bozyazı'da Alt Yapı Çalışmaları Sürüyor

Bozyazı\'da Alt Yapı Çalışmaları Sürüyor

Bozyazı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin genelinde asfalt çalışmalarına başladı.

21.07.2014 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bozyazı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin genelinde asfalt çalışmalarına başladı.

İlçe genelinde çalışmaların belirli bir program dahilinde yürütüldüğünü belirten Belediye Başkanı Mehmet Ballı, "Bir ilçenin gelişme sürecinde altyapı çalışmalarının önemi büyüktür. Altyapının yetersiz kaldığı bir ilçede, sağlıklı bir kentleşmeden söz etmek mümkün değildir. Bu gelişme ve büyümeyi dikkate alarak Bozyazı Belediyesi olarak altyapı hizmetlerine öncelik veriyoruz. Alt yapıyı bitirmeden üst yapı yapmamak gerekiyor. Geçen dönemde 2003-2014 yılları arasında Bozyazı'da 180 kilometre asfalt yaptık. Kanalizasyon çalışmaları nedeniyle yollar bozuldu. Bozyazı genelinde asfaltta ciddi yıpranmalar meydana geldi. Yazın tozu, kışın çamuru çektik. Ama ilçemizin kanalizasyon sorununu çözüyoruz. Ben bu toza, çamura katlanan halkımıza sabrından dolayı teşekkür ediyorum. Yaz ayları boyunca belli bir program dahilinde asfalt çalışmaları yapacağız" dedi.

Programa alınan yerlerin asfalt işleri için alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını, en kısa sürede yolların asfaltını yaparak sorunun üstesinden geleceklerini ifade eden Ballı, "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Seçim öncesi devam eden kanalizasyon inşaatı, atıksu arıtma tesisi inşaatı projelerimiz vardı. Seçimden sonra alt yapı çalışmalarımıza hızla devam ederken, belediyemize mahalle olarak bağlanan beldeler ve köylerin sorunlarını tespit ettik. Çalışma programımıza aldık. Yaz sezonu öncesi Bozyazı, Tekmen ve Tekeli sahillerinde temizlik ve gerekli düzenlemeleri yaptık" diye konuştu.

Bozyazı ilçe sınırları içerisine toplam 103 adet anons sistemi kurulduğunu söyleyen Ballı, şöyle devam etti; "11 adet Tekeli Mahallesi, 1 adet Gözce, 1 adet Gözsüzce olmak üzere Tekeli bölgesine 13 adet anons sistemi takılmıştır. Yayla ve köylere 17 adet anons sistemi takıldı. Elmakuzu yaylası içmesuyu isale hattının bin 500 metresi yenilendi. Elmakuzu yaylasında içmesuyu deposu yetersizdir. Mahallemizin içmesuyu sorununun giderilmesi için yeni bir su deposu yapılması gereklidir. Araştırma ve tespitlerimizi yaptık. Büyükşehir Belediyesi'ne müracaat ettik. Depo yeri ve yapımı ile ilgili Büyükşehir Belediyesi'nden mühendisler geldi. Bu konudaki çalışmalarımız devam etmektedir. Daha önce Kaymakamlık kanalı ile Özel İdareden temin edilen bin 600 metre çelik boru Bozyazı Belediyesi tarafından kaynatılarak Gözce Karapınar mevkii ile Kızılyer arasına döşendi. Yayla yollarında iyileştirme çalışmaları yapıldı. Kış döneminde bozulan yayla yollarının şarampolleri açıldı, gerekli yere büz döşendi, kış şartlarından bozulan yerler asfaltlandı. Kanalizasyon çalışmaları nedeniyle bozulan parke yollar yapıldı. Bozulan asfalt yollar için belediyemiz asfalt şantiyesinde rotmiks asfalt malzemesi hazırlandı. Asfalt çalışmalarına başladık."

5 yıllık çalışma dönemiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Ballı, "Sahil projesi, Sini çayı üzerine köprü, yapay şelale, hayvan barınağı, pazar yeri projelerimizdir. Hayvan barınağı ile ilgili çalışmalar başlamıştır. Tekmen Mahallesi'ne yapılacak olan hayvan barınağı ile ilgili Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışıyoruz. Pazar yeri projemizle ilgili müracaatımızı da Büyükşehir Belediyesi'ne yaptık. Çalışmalar devam ediyor" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozyazı'da Alt Yapı Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement