Bozyazı'da Asker Uğurlama Gecesi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Bozyazı'da Asker Uğurlama Gecesi Yapıldı

Bozyazı\'da Asker Uğurlama Gecesi Yapıldı

Mersin'in Bozyazı ilçesinde 'Asker Uğurlama Gecesi' yapıldı.

03.05.2014 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Bozyazı ilçesinde 'Asker Uğurlama Gecesi' yapıldı. Askere gidecek gençlerin ellerine kınalar yakıldı.

Bozyazı ilçesinde gelenek haline gelen 'Asker Uğurlama Gecesi', bu kez 1994/2 tertipler için yapıldı. Belediye Düğün Salonu'nda yapılan geceye Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, askere gidecek gençlerin aileleri, yakınları ile arkadaşları katıldı. Vatani görevine gidecek 14 asker adayı için düzenlenen gecede, geceye katılanları tek sıra halinde dizilerek salonun girişinde karşıladı.Gecede konuşan Belediye Başkanı Mehmet Ballı, gençlerin askere giderek vatana hizmetlerini yapacaklarını söyledi. Ballı, "Hepinizin gözlerinden öperim. Vatan sizlere emanet. Hayırlı teskereler dilerim" dedi.

Konuşmaların ardından gençlere 'Fatih İstanbul'u Fethettiği Yaştasınız' isimli şiir okundu. Sırtlarına annelerinin el emeği ile yaptığı ay yıldızlı şalı takan gençler, orkestranın çaldığı bir birinden güzel parçalar eşliğinde coşup salonda bulunanlarla bol, bol oynadı. Pasta kesiminin ardından asker adaylarının ellerine anneleri tarafından kınalar yakılırken zaman, zaman duygusal anlar yaşandı. Askere gidecek gençler için ayrıca 'atkı merasimi' yapıldı.

Gece, askere gidecek gençlerin şiirler eşliğinde sahneye çağrılması ve nereye gideceklerinin anons edilmesi ile sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozyazı'da Asker Uğurlama Gecesi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement