Bozyazı Tarım Kredi Kooperatifi Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Bozyazı Tarım Kredi Kooperatifi Genel Kurulu Yapıldı

Bozyazı Tarım Kredi Kooperatifi Genel Kurulu Yapıldı

Mersin’in Bozyazı ilçesinde Tarım Kredi Kooperatifi genel kurulunu yaptı.

24.02.2014 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Bozyazı ilçesinde Tarım Kredi Kooperatifi genel kurulunu yaptı.

Müftülük Konferans Salonu'nda yapılan genel kurula Kaymakam Mustafa Erkayıran ile kooperatif üyesi çiftçiler katıldı. Kooperatif Müdürü Ahmet Karakuş, konuşmasında kooperatif olarak yaptıkları çalışmaları anlatarak genel kurula katılanlara teşekkür etti.

Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, gelişmiş ülkelerin 1850'li yıllara kadar hayvancılık, çiftçilik ve tarımdan kalkındıklarını söyledi. Sonrasında sanayi devrimi yaşandığını aktaran Erkayıran, "Daha sonra teknolojik bir devrimle bir üst seviyeye geçtiler ve bu gün 'gelişmiş ülkeler' denilen ülkeler haline geldiler. Ama şu anda yeni bir gelişim veya eğilim söz konusu, tekrar tarıma dönüş var. Çünkü, artık topraklar azalıyor, üzerinde çiftçilik yapılabilecek yerler azalıyor, insan nüfusu ise çoğalıyor. Sanayileşme doğaya ve dünyaya zarar verdi, kuraklık hat safhaya ulaştı. Bu nedenle tarım sektörü daha da önemli hale geldi ve biz bu yaptığımız işin kıymetini bilmeliyiz" dedi.

Ülkemizdeki durumun da çok farklı olmadığını dile getiren Erkayıran, yaşanan kuraklığa da dikkat çekerek, çiftçilerin bu konuda tedbirli olmasını istedi. "Elimizdeki toprağın kıymetini bilelim ve geleceği de ön görerek ona göre işler yapalım" diyen Erkayıran, "Çiftçi, bu ülkenin kalkınmasında ve bu ülkenin doyurulmasında sırtında ağır yük taşıyan insanlardır. Bizler bunun bilincindeyiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan seçimler sonrası görev alan Bozyazı Tarım Kredi Kooperatifi Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; "Muhammet Top, Celal Kılınç, Mustafa Ekinci, Nail Aslan, Mustafa Tuna, Mahmut Yakalar, Mehmet Türkmen, Ali Bursa, Kutlay Titiz, Bilal Kılınç ve Ömer Oflaz" - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozyazı Tarım Kredi Kooperatifi Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement