Btso'da "Haydi Bor'un Pazarı Geçmeden" Paneli - Son Dakika
Yerel

Btso'da "Haydi Bor'un Pazarı Geçmeden" Paneli

Btso\'da "Haydi Bor\'un Pazarı Geçmeden" Paneli

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) düzenlediği "Haydi Bor'un Pazarı Geçmeden" paneli yapıldı.

04.03.2014 20:06

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) düzenlediği "Haydi Bor'un Pazarı Geçmeden" paneli yapıldı.

Bursa Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu, oda hizmet binasında düzenlenen panelin açılışında yaptığı konuşmada, valilik olarak bor ile ilgili çalışmalara destek verdiklerini söyledi.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek de üniversite olarak borun araştırılması ve daha etkin kullanılması için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirtti.

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ise ortak aklı harekete geçirmek adına önemli çalışmalara imza attıklarını kaydetti.

Dünyadaki toplam rezervin yüzde 70'inden fazlasına sahip olan Türkiye'nin bordan daha fazla katma değer sağlaması gerektiğini belirten Topuk, "BTSO bünyesinde bulunan 51 komitemiz, aylık gerçekleştirdikleri toplantılarda projeler üretiyor ve karar alıyor. Bugün de 22. komitemiz önderliğinde 'Haydi Bor'un Pazarı Geçmeden' panelimizde bir aradayız" dedi.

Ekibank Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz da Türkiye'deki bor rezervi ve kullanım alanları ile ilgili sunum yaptı.

Konuşmaların ardından BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu ve MKPTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Dırakman arasında "Bor Araştırma Komisyonu" protokolü imzalandı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Btso'da 'Haydi Bor'un Pazarı Geçmeden' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement