Bu Çınar İlçede Günün Konusu Oldu - Son Dakika
Yerel

Bu Çınar İlçede Günün Konusu Oldu

Bu Çınar İlçede Günün Konusu Oldu

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde dalları uzadığı için elektrik tellerine zarar veren bir çınar ağacının biçimsiz şekilde budanmasına esnaftan ilginç tepki geldi.

09.11.2015 11:10

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde dalları uzadığı için elektrik tellerine zarar veren bir çınar ağacının biçimsiz şekilde budanmasına esnaftan ilginç tepki geldi. Fabl tekniği kullanılarak çınar ağacını kişileştiren Sarıgöl esnafı çınara astıkları afişle tepkilerini dile getirdi. Ertesi gün asılan afişin yerine konulan yazı ile aynı yöntemle cevap verilmesi ilçede günün konusu oldu.

Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Sarıgöl Şubesi tarafından elektrik tellerine temas eden ağaçların budama çalışmalarında Dışkahveler mevkinde bulunan 20 yıllık çınar ağacı budandı. Çınar'ın budanmasından sonra tekrar dallarının kesildiğini gören çarşı esnaflarından Halil Koca, tepkisi göstermek için 20 yıllık çınarın gövdesine, "Ben Çınar, 20 yılda büyüdüm. 1 haftada öldürdüler. Kimler: Yeşil düşmanları" yazılı afiş asarak tepkisini dile getirdi. Bir gün sonra afişin yerine kimliği belirsiz kişiler tarafından asılan yeni afişte ise "Ben Çınar, dallarım çok uzadığı için TEDAŞ tarafından kısaltıldım. Ama fırsatçılar beni kullanarak siyasete alet etti. Ben çınar, beni siyasete alet etme" yazılı afişle cevap verilmesi ilçede günün konusu oldu.

Çarşı esnaflarından Halil Koca, "Bende son asılan pankartı aldım. Fabl hikayesine benzer bir tepki yaşandı ama mesajımızın gerekli yerlere ulaştığına inanmaktayım. Siyasi bir işim yok. Sadece ağaç sevgisinden ben tepkimi gösterdim." derken, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Sarıgöl Şubesi Müdürü Hüsamettin Kardaş da, "Sarıgöl'de elektrik tellerine temas eden yüksek ağaçların dalları tellere temas eden kısımlarını budama yapılmaktadır. Bu çalışmalarımız, belediye ve Orman Şefliğini'ne bildirilerek yapılmaktadır. Bizim kurumumuz, sadece tellere temas eden dallara yönelik budama yapmaktadır." diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bu Çınar İlçede Günün Konusu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement