Buca'da Atık Yağ Denetimi - Son Dakika
Yerel

Buca'da Atık Yağ Denetimi

Buca\'da Atık Yağ Denetimi

İzmir’in Buca ilçesinde belediye ekipleri, yiyecek imalatı yapan iş yerlerinde atık yağ denetimi yaptı.

31.08.2015 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Buca ilçesinde belediye ekipleri, yiyecek imalatı yapan iş yerlerinde atık yağ denetimi yaptı.

Atık yağ denetimlerinin belediyeler tarafından yapılmasının ardından, Buca Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, yiyecek imalatı yapan iş yerlerinde denetime çıktı. Atık yağ denetimi yapan ekipler, iş yerlerinin atık yağ toplamaya yetkili lisanslı bir firmayla sözleşmesi olup olmadığını kontrol etti. Lisanslı firmalarla sözleşmesi olmayan iş yerlerine ise, 10 gün içinde düzenleme yapmaları konusunda uyarılıp tebligat bırakıldı. Öte yandan ekipler, esnaflara merdiven altın firmalara da dikkat edilmesi gerekildiği yönünde uyarılarda da bulundu. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, iş yerlerinin yönetmeliklere uymayıp lisanslı firmalarla sözleşme imzalamamaları halinde ise cezai işlem uygulanacağını bildirdi.

Uygulamadan memnun olduğunu ifade eden iş yeri sahipleri ise, yıllardır atık yağların kimler tarafından toplandığının bilinmediğini söyledi.

Türkiye'deki iş yeri sahiplerinin bu konu hakkında bilinçli olmadığını ifade eden iş yeri sahibi Ali Hakan Yemişal, "Bugüne kadar bu tür uygulamalar Türkiye'de hep duyuluyor; ama yerel anlamda belediyelerin bu işe sahip çıkması, işletmecileri bir şekilde yönlendirmesi gerekiyor. Lisanslı geri dönüşümcülerin bu mamulü toplaması işletmeciler için daha uygun. Ben Buca Belediyesi'ni bu konu için kutluyorum. İşletmecileri bu şekilde yönlendirmesi, resmi hale getirilmesi bizim için de avantaj. Ben faydalı buluyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Buca'da Atık Yağ Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement