Buhara Mahallesi'ne Gençlik Merkezi Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Buhara Mahallesi'ne Gençlik Merkezi Yapılacak

Buhara Mahallesi\'ne Gençlik Merkezi Yapılacak

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Buhara Mahallesi'nde gençlik merkezi yapılacak.

08.02.2016 12:53

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Buhara Mahallesi'nde bin 600 metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan Gençlik ve Kültür Merkezi projesinin startını verdi.

Buhara Mahallesi ve çevre mahallelerinin talebi üzerine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, projenin startını verdi. Bin 600 metrekare alan üzerine inşa edilecek gençlik ve kültür merkezinin protokolü İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde imzalandı. İmza töreninde Başkan Ekinci, "Gençlerimize yönelik projelerimiz tüm hızıyla devam edecek" dedi.

Konu ile ilgili Eyyübiye Belediyesi'nden yapılan açıklamada toplam 5 kattan oluşan gençlik ve kültür merkezinin hem kadınlara hem de erkeklere hitap edecek şekilde düzenlendiği belirtildi. Satranç, hobi salonu, fitnees salonu, bay-bayan mescit, müzik odası, bilgisayar odası, idare, dikiş-nakış dersliği, resim odası, ebru-hat sanatları odası, el sanatları odası, derslikler, kütüphane ve konferans salonunu içerisinde barındıran gençlik merkezinin, kısa sürede vatandaşların hizmetine sunulması hedefleniyor.

Çalışma ile ilgili olarak Başkan Ekinci, "Buhara mahallemizde daha öncede çok değerli bir büyüğümüzden talep ettiğimiz bir yer vardı. Yaklaşık olarak. 65 bin m2 alan var. Orada yaklaşık olarak 6 tane okul yapılıyor. Toplam 201 dersliktir. Dolayısıyla 6 bin öğrencinin eğitim göreceği bir alan. Hemen onu yanında 1600 M2 alan var. Yine bu okulları süsleyecek bir şekilde kültür merkezini hem buhara mahallesine, Haleplibahçe mahallesine ve çevre mahalleler içinde de hizmete sunmuş olacağız. Bu protokol için Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Metin İlci'yi ziyaret ettik. Bu protokolümüzü imzaladık. Daha öncede hazır olan proje inşallah haftaya da ihaleye çıkıyor. Oraya çok güzel bir tesisi de halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci'de, "Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci'ye teşekkür ediyorum. Buhara mahallesinde 6 tane okul bir anda projesi başlıyor. Başkanımızın bizden talep ettiği bir kültür merkezi vardı. Yaklaşık olarak 201 derslik. Başkanımıza bu güzel çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz" İfadesini kullandı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Buhara Mahallesi'ne Gençlik Merkezi Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement