Bulancak'ta Tabanca, Tek Kurşun ve Yivli Tüfek Atışları - Son Dakika
Yerel

Bulancak'ta Tabanca, Tek Kurşun ve Yivli Tüfek Atışları

Bulancak ilçesinde, Giresun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Bulancak Belediyesi ve Bulancak Avcılar ve Atıcılar Derneği'nin ikincisini düzenlediği tabanca, tek kurşun ve yivli tüfek atışları yapıldı.

01.06.2015 12:25

Bulancak ilçesinde, Giresun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Bulancak Belediyesi ve Bulancak Avcılar ve Atıcılar Derneği'nin ikincisini düzenlediği  tabanca, tek kurşun ve yivli tüfek atışları yapıldı.

Bulancak Pazarsuyu Jandarma Atış Poligonu'nda yapılan atışlara Giresun ve Ordu bölgelerinden yaklaşık 250 sporcu katıldı.

Yarışmalarda 25 metre özel tabanca, 75 metre tek kurşun ve 125 metre yivli tüfek atışları yapıldı. Her atıcının 5 atış yaparak puan toplamaya çalıştığı yarışmalarda, özel tabanca atışlarında 50 puan üzerinden 45 puan toplayan Ordu Bölgesi sporcularından Muhammed Coşar birinci, 40 puan toplayan Bulancak Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Engin Ozan ikinci, 37 puan toplayan yarışmanın organizatörü Nayim Gündoğdu ise üçüncü oldu.

Tek kurşun atışlarında 60 puan üzerinden 54 puan toplayan Ordu Bölgesi atıcılarından Aşkın Uludağ birinci, 53 puan toplayan Bulancak Bölgesi atıcılarından İsa Gündoğdu ikinci, 52 puan toplayan Bulancak Bölgesi atıcılarından Onur Özkan ise üçüncü oldu.

Son olarak yapılan yivli tüfek atışlarında ise 50 puan üzerinden 45 puan toplayan Giresun Bölgesi avcılarından Erhan Gülen birinci, 44 puan toplayan Giresun Bölgesi avcılarından Mehmet Ali Memiş ikinci ve 44 puan toplayan Albay Hamza Çömez üçüncü oldu.

Yarışmanın organizasyonunu yapan Nayim Gündoğdu, ilk defa geçen yıl yapılan atışların bu yıl daha çok rağbet gördüğünü belirtti.

Gündoğdu, "Geçtiğimiz yıl bölgemizde ilk defa düzenlediğimiz özel tabanca, tek kurşun ve yivli tüfek atışlarımızı bu yıl geleneksel hale getirdik. Av ve silah tutkusuyla bilinen Karadeniz'de her yıl defalarca trap atışları yapılıyor. Biz de geçen yıl bunu hedef yarışmasına çevirdik. Çok sayıda katılımcı organizasyona iştirak etti. Bütün katılımcılara teşekkür ederiz" dedi.

Yarışmaya katılanlar hazırlanan doldurulmuş hayvan sergisi önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Yarışma sonrası dereceye girenlere kupa ve hediyeleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bulancak'ta Tabanca, Tek Kurşun ve Yivli Tüfek Atışları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement