Buldan'a Uyku Laboratuvarı - Son Dakika
Yerel

Buldan'a Uyku Laboratuvarı

Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde uyku laboratuvarı açıldı.

14.10.2015 12:05

Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde uyku laboratuvarı açıldı.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, laboratuvarın açılışında yaptığı konuşmada, verdikleri sözlerden birini daha hayata geçirmenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Açılan ünitenin öneminin büyük olduğunu söyleyen Öztürk, "Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin benim için önemi çok büyük. Denizli'nin ilk uyku laboratuvarının 2005 yılında kurmak yine bana nasip olmuştu. İlk etapta tek yatak olarak başlayacağımız uyku laboratuvarı ilerleyen zamanlarda ihtiyaca göre iki yataklı olacak şekilde Buldan halkının hizmetinde olacak" dedi.

Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Alparslan Alsoy ise, hastanedeki bir eksikliğin giderilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Uyku Laboratuvarı Sorumlu Hekimi ve Göğüs Hastalıkları Uz. Dr. Merda Erdemir Işık ise, Obstrüktif "Uyku Apne Sendromu"nun son yıllarda önem kazanan ve kişinin hayatını olumsuz yönde etkileyen bir hastalık olduğuna dikkati çekerek, açılan laboratuvar ile horlama, uykuda solunum problemi ve uykusunu yeterince alamama gibi rahatsızlığı olan hastaların tedavisinde yardımcı olacağını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Buldan'a Uyku Laboratuvarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement