Bulgaristan Cumhurbaşkanı Plevneliev, Viyana'da - Son Dakika
Güncel

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Plevneliev, Viyana'da

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fisher ile görüştü.

17.03.2015 19:10

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fisher ile görüştü.

İki günlük "çalışma ziyareti" kapsamında Avusturya'ya gelen Plevleniev, başkent Viyana'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Fischer ile bir araya geldi.

Plevneliev ile Fischer basına verilen görüntüden sonra başbaşa görüşmelere geçti. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmeden sonra Plevneliev, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bulgaristan ile Avusturya arasında dostça ilişkiler bulunduğu belirterek, "Avusturya bizim en önemli iş ortaklarımızdandır. Bulgaristan'da önemli değişiklikler oldu, özellikle iş ve yatırım alanında" dedi.

Fisher ise iki ülke arasındaki ilişkilerin arttığını belirterek, bölgedeki sorunlar konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Fisher, iki ülkenin Ukrayna ve Batı Balkanlar konularında ortak görüşte olduklarını aktardı.

Plevneliev'in, Avusturya Ticaret Odası tarafından organize edilen "İş Adamları Forumu"na katılarak ülkesindeki iş ve yatırım imkanlarını anlatacağı öğrenildi.

Yarın St. Pölten'e geçecek Plevneiev'e, Aşağı Avusturya eyaleti ve Krems Tuna Üniversitesi tarafından "Avrupa Bölgesel Entegrasyon Ödülü" verilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bulgaristan Cumhurbaşkanı Plevneliev, Viyana'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement