Burdur'da 10 Kasım Töreni - Son Dakika
Güncel

Burdur'da 10 Kasım Töreni

Burdur\'da 10 Kasım Töreni

Burdur'da 10 Kasım töreni BURDUR'da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 77'nci yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

10.11.2015 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da 10 Kasım töreni

BURDUR'da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 77'nci yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi. 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü törenleri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Törene, Vali Hasan Kürklü, Garnizon Komutanı Albay Metin Karagöz, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Burdur Belediyesi Kültür ve Sanat Atölyesi öğrencilerinin eserlerinden oluşan eski belediye binası girişinde Atatürk resimleri sergisi açıldı. Belediye Kültür ve Sanat Atölyesi sorumlusu Hülya Altuğ, sergide atölyede eğitim gören çeşitli meslek gruplarından 50 kadın kursiyerin 2 aylık sürede mozaik tekniğiyle yaptığı 57 eserin sergilendiğini söyledi.

Daha sonra MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu'ndaki anma törenine geçildi. Burada şiirler okundu ve 10 Kasım dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program MAKÜ Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrenci ve öğretim üyelerinden oluşan koronun konseriyle sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da 10 Kasım Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement