Burdur'da Danelik Mısır Üretimi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Danelik Mısır Üretimi Yapıldı

Burdur\'da Danelik Mısır Üretimi Yapıldı

Burdur'da bu yıl ilk kez ekimi yapılan danelik mısırın hasadı yapıldı.

09.11.2015 14:41

Burdur'da bu yıl ilk kez ekimi yapılan danelik mısırın hasadı yapıldı.

Burdur merkeze bağlı Hacılar Köyü'nde 22 dekar araziye ekimi yapılan danelik mısır hasat edildi. Kentte bu yıl ilk defa danelik mısır ekimi yapıldığını söyleyen Ziraat Odası Başkanı İbrahim Demir, "Çiftçilerimiz için alternatif ürün olarak değerlendirebiliriz. Dekardan 1600 kilogram civarında verim alındığını gördük. Hayvancılık şehri olan ilimizde hammadde sıkıntısını karşılayacak düzeyde. Danelik mısır, hayvan yeminin ana besin kaynağıdır. Burdur Ziraat Odası olarak çiftçilerimize danelik mısırı alternatif ürün olarak öneriyoruz" dedi.

Burdur'da tavukçuluk ve hayvancılığın yaygın olarak yapıldığını vurgulayan İbrahim Demir, "Bölgemiz tarımdan daha istediği nasipleri alamamış. Bölgede tavukçuluk ve hayvancılık var. Bunlar hammadde olarak mısır istiyor. Bu tür girişimlerle Burdur tarım alanında bir hamle daha yapmış olacak. Pancardan sonra çapa bitkisi olarak bölgemize danelik mısır kazandırılabilir" diye konuştu.

Üretici İbrahim Çalışkan ise şöyle dedi:

"Bölgemizde genellikle silajlık mısır üretiliyor. Karaçal Barajı'nın sulamaya açılması ile birlikte alternatif ürün olarak danelik mısır ekmek istedim. Çiftçilerimize örnek olduk. Dekarından 1600 kilogram civarında ürün aldık. Kazancımızın artacağını düşünüyorum. Önümüzdeki yıl 200 dekar araziye ekmeyi düşünüyorum. Diğer ürünlerden daha karlı bir ürün. Herkese tavsiye ediyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Danelik Mısır Üretimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement