Burdur'da Fetö/pdy Operasyonlarında 78 Kişi Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Fetö/pdy Operasyonlarında 78 Kişi Tutuklandı

Burdur\'da Fetö/pdy Operasyonlarında 78 Kişi Tutuklandı

Burdur'da FETÖ/PDY operasyonlarında 78 kişi tutuklandı*- BURDUR Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Burdur'da FETÖ/PDY operasyonu kapsamında 451 kişi hakkında işlem yapıldığını, bunlardan 78'inin tutuklandığını söyledi.

11.08.2016 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da FETÖ/PDY operasyonlarında 78 kişi tutuklandı

*- BURDUR Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Burdur'da FETÖ/PDY operasyonu kapsamında 451 kişi hakkında işlem yapıldığını, bunlardan 78'inin tutuklandığını söyledi.

Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, kentte yürütülen FETÖ/PDY soruşturmalarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Soruşturmaların devam ettiğini aktaran Başsavcı Doğan, örgütün yönetici sınıfı ve finans kaynağı olduğu düşünülen şüphelilerle ilgili başlatılan soruşturmalarda 38 kişi hakkında işlem yapıldığını, bunlardan 13'ünün tutuklandığını 11 kişinin gözaltında olduğunu, firari olan 10 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldığını, 4'ünün ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını kaydetti.

Burdur'da yürütülen soruşturma kapsamında bugüne kadar toplam 451 kişi hakkında işlem yapıldığını anlatan Başsavcı Doğan, merkezde 43, Bucak'ta 15, Gölhisar'da 10, Yeşilova'da 3, Tefenni'de 7 olmak üzere toplam 78 kişinin tutuklandığını kaydetti. Halen gözaltına olan 26 kişi bulunduğunu vurgulayan Başsavcı Doğan, Burdur Cezaevi'ni dışarıdan getirilen tutuklu sayısının ise 120 olduğunu belirtti.

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmanın devam ettiğini, gözaltına alınan kamu görevlileri ve sivillerin mal varlıklarına da tedbiren el konulduğuna işaret eden Başsavcı Doğan, şöyle dedi:

"Bu yapıyla bağlantısı olmayan hiç kimsenin soruşturma kapsamına alınmaması, masum insanların lekelenmemesi hususunda büyük bir itina gösterilmektedir. Hakkında yeterince delil bulunmayan kimselerin basit bir iddiayla ya da delille gözaltına alınması ya da tutuklanması kesinlikle mümkün değildir. Tüm vatandaşlarımızdan bu yapıyla ilgili bilgi sahibi olanların cumhuriyet başsavcılığımıza bilgi vermesi beklenmektedir. Ayrıca bu örgüte mensup kişilerin kendiliğinden gelerek cumhuriyet başsavcılığımızın araştırma kapsamında olmayan hususlarla ya da kişilerle ilgili itiraf niteliğinde bilgiler vermesi halinde hakkında yasal olarak zorunlu cezasızlık sebebi bulunmaktadır."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Fetö/pdy Operasyonlarında 78 Kişi Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement