Burdur'da İstiklal Marşı'nın Kabulü Töreni - Son Dakika
Güncel

Burdur'da İstiklal Marşı'nın Kabulü Töreni

Burdur\'da İstiklal Marşı\'nın Kabulü Töreni

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94'üncü yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında Burdur'da düzenlenen törenlerde, öğrenciler Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazma süreciyle TBMM'de kabulünü anlatan tiyatro oyununu sahneledi.

12.03.2015 14:32

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94'üncü yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında Burdur'da düzenlenen törenlerde, öğrenciler Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazma süreciyle TBMM'de kabulünü anlatan tiyatro oyununu sahneledi.

İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında Burdur Göller Yöresi Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan tören düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans ve Sergi Salonu'ndaki törene Vali Hasan Kürklü, 58'inci Piyade Alay Komutanı Albay Metin Karagöz, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, öğretmen ve öğrenciler katıldı.Törende konuşan Vali Hasan Kürklü, Mustafa Kemal Atatürk ile Mehmet Akif Ersoy'u iyi anlamak gerektiğini belirtirken, şöyle dedi: "Bu insanların derdi neydi? Sabahtan akşama kadar cepheden cepheye koşmuşlar, bir sürü sıkıntılara göğüs germişler. Neydi bu insanların derdi? Vatan, millet sevgisi. İstiyorlardı ki vatanları kurtulsun. Güçlü bir devlet olsun, insanları rahat, huzur içinde yaşasın. Bu insanları bu şekilde anlamak lazım. Biz şu ana kadar Cumhuriyetin ilanından itibaren eksiğiyle fazlasıyla bir takım şeyleri yerine getirdik. Ama bizim güçlü bir devlet olabilmemiz, dünya devletleri arasında çok daha güçlü bir yere gelmemiz sizlerin sayesinde olacak. Çünkü gelecek nesilleri sizler kuracaksınız, sizler yetiştireceksiniz. Cumhuriyet sizlerin omuzlarında yükselecek. Siz daha çağdaş, daha müreffeh, Atatürk'ün gösterdiği daha çağdaş medeniyetler seviyesine sizler çıkaracaksınız. Kendinizi çok iyi yetiştirmenizi, vatan, millet sevgisiyle donanmanızı arzu ediyoruz" dedi.

CHP Milletvekili Ramazan Kerim Özkan da Mehmet Akif'in Burdur'un ilk milletvekili olduğunu kaydederken, Akif'in şairliği yanında veteriner hekim olarak Türk hayvancılığına, Türk veteriner hekimliğine çok büyük katkı yaptığını hatırlattı.

Kutlama programı kapsamında, öğrenciler tarafından hazırlanan Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazma süreci ve TBMM'de kabulünün canlandırıldığı tiyatro oyunu ve İstiklal Marşı oratoryosu büyük ilgi gördü.

Tören sonunda İstiklal Marşı'nın kabulünü kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Vali Kürklü ve Milletvekili Özkan tarafından verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da İstiklal Marşı'nın Kabulü Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement