Burdur'da Öğretmenler Günü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Öğretmenler Günü Kutlandı

Burdur\'da Öğretmenler Günü Kutlandı

BURDUR'da 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı.

24.11.2016 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURDUR'da 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı.

Burdur'daki Öğretmenler Günü kutlama programı Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Törende, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, öğretmenlere karanfil vererek günlerini kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından tören sona erdi.

Kutlama programı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonu'nda devam etti. Buradaki törende emekli öğretmenler adına konuşan Ayhan Tokcan, öğretmenliğin hayat felsefesi olduğunu söyledi. Tokcan, "Bugün öğretmen olmanın gururunu bir kez daha coşkuyla yaşıyorum. Öğretmenler Günü sadece güzel konuşmaların yapıldığı, süslü şiirlerin okunduğu gün olmamalıdır. Bugün sıradanlaştırılmamalıdır" dedi.

Daha sonra öğretmen Sami Bülbül tarafından Ceyhun Atıf Kansu'nun 'Dünyanın bütün çiçekleri getirin' adlı şiir okundu.

Törende konuşan Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, "Bugün tüm öğretmenlerimizin unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Öğretmenlik, insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan ölümsüz mesleğidir. Her işi bilen, her işi yapan bilgi deposu, ayaklı kütüphane olmak yerine bilgi kaynaklarını öğreten, yönlendiren değerlendirme alışkanlığını kazandıran bir kişidir öğretmen" dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla il genelindeki ilk ve orta dereceli okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verildiği törende emekli öğretmenlere 'Hizmet Şeref Belgeleri' Vali Şerif Yılmaz tarafından verildi. Adaylık sürelerini dolduran öğretmenlerin yemin etmelerinden sonra Burdur Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin verdiği konserle program sona erdi. - Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Öğretmenler Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement