Burhan Usta Güğüm Şovuyla Esnafa Moral Veriyor - Son Dakika
Güncel

Burhan Usta Güğüm Şovuyla Esnafa Moral Veriyor

Burhan Usta Güğüm Şovuyla Esnafa Moral Veriyor

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde ev eşyası tamiriyle uğraşan 48 yaşındaki Burhan Toker, pozitif enerjisiyle bölge esnafının moral kaynağı haline geldi.

16.01.2016 09:51

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde ev eşyası tamiriyle uğraşan 48 yaşındaki Burhan Toker, pozitif enerjisiyle bölge esnafının moral kaynağı haline geldi. Güğümü darbuka gibi çalan 'Tıngıroğlu' lakaplı Burhan Toker, "Ben çaydanlığa tencereye kulp takarım ama kafaya bir şey takmam. Benim bu neşeli halimden pozitif etkilenen komşularım, arkadaşlarım gelir burada stres atar" dedi.

Yalvaç'ta yaklaşık 10 yıldır baba mesleği olan ev eşyası tamiriyle uğraşan evli 2 çocuk, 1 torun sahibi Burhan Toker, gününü çaydanlık, tencere ve diğer ev gereçlerinin tamirini yaparak geçiriyor. 12 metrekarelik dükkanında çalışırken çekiçle düzelttiği metal eşyalarla ritim tutan Burhan Toker, bir tür su kabı olan alüminyum güğümü de darbuka gibi kullanmaya başladı. Güğüme vurarak ortaya çıkardığı ritimle kendisine 'Tıngıroğlu' lakabını takan bölge esnafının moral kaynağı haline gelen Burhan Toker, pozitif enerjisiyle de ilham kaynağı oluyor.

'GÜNE NASIL BAŞLARSAN ÖYLE GİDER'

Sağlığın insan için önemli olduğunu ve bunun için de stresten uzak durulması gerektiğini söyleyen Burhan Toker, "Gamı, kederi bir kenara koyacaksın. Güne nasıl başlarsan öyle gider. Ben her sabah güleryüzle hayata atılırım ve neşemi hiç kaybetmem. İnsan her şeyini kaybedebilir ama asla neşesini kaybetmemeli. 'O yetmedi, bu denk gelmedi, şu olmadı, bu olmadı' diyerek insanımız kendini strese sokuyor. Stres tüm hastalıkların başıdır. Doktor olsam, bana gelen hastalara ilaç vermem. 'Git dağlara, bayırlara gez dolaş, düğüne git oyna, cenazeye git ağla, hayatını yaşa' derim. Ben çaydanlığa, tencereye kulp takarım ama kafaya bir şey takmam. Benim bu neşeli ve pozitif halimden etkilenen komşularım, arkadaşlarım gelir burada stres atar gider" diye konuştu.

Darbukaya dedesinin çalışırken çıkardığı tıngırtılardan dolayı merak sardığını anlatan Burhan Toker, 10 yıldır güğümle ritim tuttuğunu ama darbuka ile aynı başarıyı yakalayamadığını kaydetti.

'USTA TINGIRDA DA KEYFİMİZ YERİNE GELSİN'

Bölge esnafından Emre Gümüş, Burhan ustanın dükkanının diğerleri gibi kendisinin de uğrak yeri olduğunu belirterek, "Ne zaman canımız sıkılsa soluğu burada alır ve keyifli bir sohbetin ardından 'Tıngırda da neşemizi bulalım ustam' der, onun güğüm şovunu dinler, yüzümüz gülerek çıkar gideriz" dedi. - Isparta

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burhan Usta Güğüm Şovuyla Esnafa Moral Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement