Burhaniye de Hayırsever Okulu Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Burhaniye de Hayırsever Okulu Törenle Açıldı

Burhaniye de Hayırsever Okulu Törenle Açıldı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Hayırsever Sabahattin Özsaraç’ın, merhum eşi Yıldız Özsaraç adına yaptırdığı Yıldız Özsaraç Anaokulu törenle hizmete açıldı.

09.10.2016 11:24

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Hayırsever Sabahattin Özsaraç'ın, merhum eşi Yıldız Özsaraç adına yaptırdığı Yıldız Özsaraç Anaokulu törenle hizmete açıldı. Okulun açılışına Kaymakam Hüseyin Öner, Belediye Başkan Vekili Erhan Korutürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Hayırsever Sebahattin Özsaraç ve daire müdürleri katıldı.

Burhaniye'de, 5 derslikli ve tek katlı olan Yıldız Özsaraç Anaokulu hizmete girerken, ilçedeki bağımsız anaokulu sayısı da 3'e çıktı. Açılış töreni sırasında, minik öğrenciler gösteri yaparken, yapılan konuşmalarda da eğitimin önemi dile getirildi. Törenin ilk konuşmasını da Hayırsever Sabahattin Özsaraç yaptı. Özsaraç, merhum eşi Yıldız Özsaraç'ın çocukları çok sevdiğini anlattı. Özsaraç, "Rahmetli eşim Yıldız Özsaraç Burhaniye'yi çok severdi. Çocukları çok severdi. Onun adını yaşatmak için böyle bir okul yaptırmaya karar verdim. Çocuklarımız iyi yetişsin istiyoruz. Bu konuda büyük bir eksiğimiz var. Vatanını milletini seven, çalışkan nesiller yetiştirmemiz lazım" dedi. Hayırsever Sebahattin Özsaraç'a teşekkür eden Kaymakam Hüseyin Öner, ilçede eğitim seviyesinin yükseltilmesi için çalıştıklarını anlattı. Kaymakam Hüseyin Öner," Okul öncesi eğitim bilindiği üzere çocuklarımızın bedensel, sosyal-duygusal, zihinsel ve dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamlandığı, bu doğrultuda kişiliğinin şekillendiği "erken çocukluk dönemi" diye de adlandırılan gelişim ve eğitim sürecidir. Günümüzde, bu önemi ve faydalarına binaen okul öncesi eğitimin zorunlu hale getirilmesine karar verilmiştir. Bizim de bu konuya hazırlıklı olmamız bakımından bu gün açılışını yapacağımız okulumuz çok önem kazanmıştır. Bugün ilçemizde bağımsız anaokulu sayısı 3 olup, ilkokullar bünyesinde toplam 13, ortaokul bünyesinde 1 anasınıfı, Ayşe Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde de 2 uygulama sınıfı mevcuttur. İlçemizde bağımsız anaokullarımızda toplam 21 şube ile 3, 4, 5 yaş grubunda toplam 400 öğrenci, okullar bünyesinde 16 anasınıfında toplam 307 öğrenci olmak üzere toplamda 707 öğrencimiz bulunmaktadır. İlçemiz Balıkesir İli genelinde 2015-2016 eğitim öğretim yılında Okul Öncesi Öğrenci sayısında, okul öncesi okullaşma oranında Burhaniye % 84,10 oranı ile il birincisi olmuştur. Ben, merhum eşi Yıldız Özsaraç adına bu okulu ilçemize kazandıran hayırseverimiz Sabahattin Özsaraç bey'e çok teşekkür ediyorum. Allah kendinden razı olsun. Okulumuzun çevre düzenlemesi işlerini yaptıran Burhaniye Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor okulumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. Yapılan konuşmaların ardından okulun kurdelesi Kaymakam Hüseyin Öner ve Hayırsever Sabahattin Özsaraç tarafından kesildi. Kaymakam Öner ve beraberindekiler sınıfları ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle sohbet ederken, Kaymakam Hüseyin Öner, Hayırsever Sabahattin Özsaraç'a teşekkür belgesi verdi. Törenin sonunda konuklara ikramlarda bulunulurken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır ve Yıldız Özsaraç Anaokulu Müdürü Selma Ergül, Kaymakam Hüseyin Öner ve diğer katımcılara teşekkür etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye de Hayırsever Okulu Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement