Burhaniye'de Kanser Haftası Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Kanser Haftası Açıklaması

Burhaniye\'de Kanser Haftası Açıklaması

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Toplum Sağlığı Merkezi Hekimliği, Kanser Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.

05.04.2016 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Toplum Sağlığı Merkezi Hekimliği, Kanser Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı. Kanser de risk faktörleri ile erken teşhisin önemi anlatıldı.

Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Faruk Kendigelen "Kelime anlamı olarak kanser, bir organ veya dokudaki hücrelerin düzensiz olarak bölünüp çoğalmasıyla beliren kötü urlara denir. Genel anlamda ise kanser vücudumuzun çeşitli bölgelerindeki hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile oluşan 100'den fazla hastalık grubudur. Çok çeşitli kanser tipleri olmasına rağmen, hepsi anormal hücrelerin kontrol dışı çoğalması ile başlar. Tedavi edilmez ise ciddi rahatsızlıklara, hatta ölüme dahi neden olabilir.

Belli bir tür kansere yakalanma olasılığını artıran her şey risk faktörüdür. Sigara, alkol vb. gibi risk faktörleri kontrol edilebilirken, yaş, genetik özellikler gibi bazı risk faktörleri de kontrol edilememektedir. Pek çok risk faktörünün direkt olarak hastalığa neden olup olmadığı bilinmemektedir. Risk faktörleri, doktorların kansere yakalanma olasılığı yüksek kişileri teşhis etmesinde yardımcıdır. Bu yüzden risk faktörlerinin bilinmesi önemlidir."dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Kanser Haftası Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement