Burhaniye'de Organik Çilek Reçeli Beğenildi - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Organik Çilek Reçeli Beğenildi

Burhaniye\'de Organik Çilek Reçeli Beğenildi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kırık mahallesinde üretilen organik sebze ve meyveler yoğun ilgi görürken, hazırlanan çilek reçeli de tutuldu.

19.08.2015 17:35

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Kırık mahallesinde üretilen organik sebze ve meyveler yoğun ilgi görürken, hazırlanan çilek reçeli de tutuldu. Organik çilek reçelinin ilk kez piyasaya çıktığını anlatan Kırtık Köyü Organik Tarım ve Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı Fikret Kara, üretimi artırmak istediklerini söyledi.

İlçeye 17 kilometre uzaklıktaki Kırtık mahallesinde 6 yıldan bu yana, Kaymakamlık, Belediye, Kent Konseyi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün desteğiyle başlatılan organik tarımdan olumlu sonuç alındı. Organik ürünler belediyenin tahsis ettiği Organik Tarım Pazarı'nda satılmaya başlanırken, ilk defa üretilen çilek reçeli de tutuldu. Ziraat Mühendisi Semra Aldağ'ın öncülüğünde hazırlanan çilek reçeli görücüye çıktı. Kırtık da yaklaşık 1,5 ton çilek üretimi olduğunu anlatan Dernek Başkanı Fikret Kara," Çilek için İstanbul'dan alıcılar gelmeye başladı. Çileğin büyük bölümü taze olarak satılırken, bir bölümünü de reçel olarak değerlendiriyoruz. Ziraat Mühendisi Semra Aldağ, mahallemizdeki kadınlara organik çilek reçeli yapımını öğretti. Pazarda satışa sunduğumuz bu reçel de çok beğenildi. Şu anda küçük şişeleri 10, daha büyüklerini ise 20 liradan satıyoruz. Hedefimiz organik üretimi daha da artırmaktır. Şu anda 40 çiftçimiz organik üretim yapmaktadır" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Organik Çilek Reçeli Beğenildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement