Burhaniye'de Silaj Paketleme Tesisi Besicilerin İşini Kolaylaştırdı - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Silaj Paketleme Tesisi Besicilerin İşini Kolaylaştırdı

Burhaniye\'de Silaj Paketleme Tesisi Besicilerin İşini Kolaylaştırdı

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Bostancı mahallesinde kurulan silaj paketleme tesisi, yöredeki hayvancıların işini kolaylaştırdı.

16.11.2015 12:28

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Bostancı mahallesinde kurulan silaj paketleme tesisi, yöredeki hayvancıların işini kolaylaştırdı. Paketlenen silajın 5-6 yıl dayanabildiği kaydedilirken, depolaması da kolaylaştı.

Edremit'e 4 kilometre uzaklıktaki Bostancı mahallesinde kurulan silaj paketleme tesisi tam kapasite çalışırken, özellikle büyükbaş hayvancıların işini de kolaylaştırdı. Yörede ikinci ürün olarak ekilen silajlık mısırın hasadına başlanırken, biçilen silajlık mısırlar da yaklaşık 180 kiloluk paketlere konuluyor. Paketlenmiş silajın tonu 200 lira dolaylarında satılırken, depolama ve hijyen açısından da faydalı bir yöntem olduğu kaydedildi. 2 yıldan bu yana silaj paketleme işi yaptıklarını anlatan Tesis Sorumlusu Hasan Ali Kaçar" İki yıldan beri bu işi yapıyoruz. Bu paketler açılmadıkça asla fire vermez. 5-6 yıl bu şekil saklayabiliriz. Bunun için vatandaşlar çok memnun. Alır, istediği yere koyar. İstediği zaman kullanır. Hiç sorun olmaz. Bu şekilde paketlediğimiz an sorun kalkıyor. Ama biraz nemli olması gerekiyor. Nemli olursa daha iyi oluyor. Bu şekil sakladığımız da hem hijyeniktir. Hem de temiz ve sağlıklıdır. Paketli silaj ilgi görüyor" dedi. Besici Hayati Aydın da," Biz silajı daha önce toprak altında saklıyorduk. Bostancı'ya paketleme geldiği için işimiz kolaylaştı. Silaj sütü de artırıyor. Saklama da zorluk çekiyorduk. Böyle paketleme olunca bütün hayvancıların işi kolaylaştı" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Silaj Paketleme Tesisi Besicilerin İşini Kolaylaştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement